iMessage en FaceTime nog veiliger door tweestapsverificatie

6 reacties

iMessage en FaceTime hebben zowel op iOS als OS X nu ondersteuning voor twee­staps­verificatie. Apple heeft dit op donderdagavond ingeschakeld. De diensten maakten al gebruik van versleuteling van gesprekken, maar Apple voert de beveiliging verder op.

Met tweestapsverficiatie is naast een gebruikersnaam en wachtwoord ook een code nodig om in te loggen. Deze wordt naar een vertrouwd apparaat, bijvoorbeeld een iPhone, gestuurd. Apple had beveiligingsfunctie al voor iCloud en Apple ID, maar nog niet voor andere diensten aangezet.

Gebruikers die tweestapsverificatie al aan hebben staan, krijgen bij het wijzigen van een instelling in de iMessage- of FaceTime-app al een popup die erop wijst dat de extra beveiliging actief is.

Ook lezen: Zo zet je tweestapsverificatie op je Apple ID aan
screen-shot-2015-02-12-at-3-34-50-pm
Hoewel The Guardian de activatie van tweestapsverficatie ontdekte, heeft Apple officieel nog niets bevestigd. Het kan zijn dat de uitrol gefaseerd plaatsvindt en nog niet overal merkbaar is. Sommige Apple ID’s hebben überhaupt nog geen ondersteuning voor tweestapsverficatie.

Nu iMessage en FaceTime van de extra beveiligingsfunctie zijn voorzien, rest Apple nog om iTunes, de App Store, Online Apple Store en zijn eigen website van tweestapsverficatie te voorzien.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Ricardo Coleman

  Goede zaak!

 • Profielfoto
  Robbie122

  iMessage op telefoon en laptop werkt wel, op de iMac helaas niet meer. Heb van alles geprobeerd… Iemand een werkende tip? Ben wel 1000 keer uitgelogd en ingelogd bij iMessage en niks werkt.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Is het ook al bekend wanneer de iOS Mail app de two-step verification gaat ondersteunen voor GMail accounts?

 • Profielfoto
  bassbug

  Mooi!
  Nu nog meerdere personen gelijktijdig met Facetime!

 • Profielfoto
  appievanr

  Jeetje! Wat moet je nu met iMessage en FaceTime? Is alléén maar voor communicatie tussen Apple iPhone gebruikers. Tweestaps verificatie een extra beveiliging voor wat ik toch niet gebruik. Kun je hiervoor ook een popupblocker gebruiken voor al die nutteloze troep.:grin:

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik gebruik liever iMessage als het even kan. Al is het alleen maar om die harde “Boing” van WhatsApp niet te hoeven horen..