Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 februari 2015

‘iCloud Lite’ nu voor iedereen beschikbaar

Geen iPhone of Mac? Geen probleem. Apple heeft een beperkte variant van iCloud voor iedereen beschikbaar gesteld. Zo kunnen Pages, Numbers en Keynote door iedereen gebruikt worden. Dat werkt net als Google Docs en Microsoft Office Online.

Op een nieuwe pagina legt Apple uit dat iedereen die een Apple ID aanmaakt nu 1GB gratis iCloud-opslagruimte en toegang tot alle apps op iCloud.com krijgt. Bezitters van een Apple-apparaat krijgen 5GB gratis.

Waarschijnlijk wil Apple op deze manier de strijd aangaan met concurrenten Google en Microsoft. De Lite-versie van iCloud maakt het ook makkelijker voor Windows-gebruikers om samen met een Apple-gebruiker aan een document in de iWork-apps te werken.

De iWork-webapps werden tijdens WWDC 2013 aangekondigd en hebben grotendeels dezelfde functionaliteit als Pages, Numbers en Keynote op OS X.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iCloud Lite’ nu voor iedereen beschikbaar
Sluiten