‘iCloud Lite’ nu voor iedereen beschikbaar

10 reacties

Geen iPhone of Mac? Geen probleem. Apple heeft een beperkte variant van iCloud voor iedereen beschikbaar gesteld. Zo kunnen Pages, Numbers en Keynote door iedereen gebruikt worden. Dat werkt net als Google Docs en Microsoft Office Online.

Op een nieuwe pagina legt Apple uit dat iedereen die een Apple ID aanmaakt nu 1GB gratis iCloud-opslagruimte en toegang tot alle apps op iCloud.com krijgt. Bezitters van een Apple-apparaat krijgen 5GB gratis.

Waarschijnlijk wil Apple op deze manier de strijd aangaan met concurrenten Google en Microsoft. De Lite-versie van iCloud maakt het ook makkelijker voor Windows-gebruikers om samen met een Apple-gebruiker aan een document in de iWork-apps te werken.

De iWork-webapps werden tijdens WWDC 2013 aangekondigd en hebben grotendeels dezelfde functionaliteit als Pages, Numbers en Keynote op OS X.
iwork-mac-win

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Buzz

  Goed initiatief, maar eigenlijk zou het natuurlijk 5 GB per Apple device moeten worden.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Tijd om net als AppleWorks een Windowsversie van iWork op de markt te brengen!:cool:

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Dus ik, die dual-boot tussen Snow Leopard en Yosemite (10.6.8 en 10.10.3 dev. beta) ben een sukkel? Nou lekker dan! Er is juist een hele goede reden dat ik op mijn hoofd Mac, een iMac 27″ nog Snow Leopard 10.6.8 draai, voor mijn werk en beroep zijn er nog een aantal applicaties die helaas nog het Rosetta platform en architectuur vereisen, welke samen met de PowerPC-ondersteuning als laatste met Snow Leopard werd mee geleverd. En ja, als je die programma’s nog regelmatig moet kunnen draaien en gebruiken kun je niet 1-2-3 overstappen naar Lion, Mountain Lion, Mavericks of Yosemite. Daarom duel boot ik ook. Op mijn nieuwe MacBook Pro die standaard geleverd werd met Lion is het natuurlijk een ander verhaal die draait nu Yosemite 10.10.2, want downgraden naar Snow Leopard was helaas niet mogelijk.

 • Profielfoto
  ququlequ

  Zo zo, 1 hele GB….

 • Profielfoto
  knekkie

  Niet voldoende om tegen de competitie op te kunnen ben ik bang…

  Dat was een enigzins biast link dus oordeel voorals zelf:

  bron

  info is gedateerd maar klopt nog redelijk.

 • Profielfoto
  Aerea

  Haha. Karig hoor. Vind sowieso dat je voor de prijzen van Apple meuk standaard juist meer opslag zou moeten krijgen bij iCloud in plaats van minder ten opzichte van concurrentie. Dus zonder Apple product 5 GB en met Apple product 20 GB. En voor € 0,99 per maand krijg je dan 200 GB.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Je moet niet alles dat @Raymon typt zo letterlijk nemen.
  Dit heeft natuurlijk helemaal niets met concurrentie te maken want iCloud kan en wil ook helemaal niet concurreren met andere diensten omdat het geen open systeem is. Dropbox, Google Drive, MS OneDrive hebben allemaal API’s zodat 3rd party developers hun spulletjes op welk moment waar dan ook er in kunnen plaatsen dat kan helemaal niet met iCloud tenzij je een iOS of Mac app maakt.

  Dit soort dingen moet je juist toejuichen, Apple ziet heel goed dat het niet gaat om ergens 2, 5, of 20GB opslag gratis te krijgen, ik die business willen ze helemaal niet zitten. Wat heb je aan 20GB opslag als je alleen maar één Word docuementje of een .zip bestand van 5MB wilt opslaan omdat je het wilt delen met iemand die een Mac heeft.
  Daar gaat dit over, jij ‘de meer creatievere geest’ maakt in Pages een template (layout) voor Pietje – Pietje kan op zijn Windows machine in de browser dat Pages bestand vullen met content zonder dat hij een Mac computer met Pages heeft.
  Wat heeft Pietje aan 20GB opslag als hij de rest van de iCloud functies toch niet kan gebruiken omdat hij geen Mac of iPhone heeft, sterker nog waarom zou hij de rest van de functies willen gebruiken, helemaal niets. Dit soort dingen moet je toejuichen, dit maakt Apple weer Apple, verder denken dan een hoop geschreeuw met gratis opslag. Ik zie veel liever dat mensen met een Mac standaard 10GB krijgen ipv dat iedereen 5GB krijgt terwijl de Mac gebruiker die 10GB echt kan gebruiken en de Windows gebruiker er maar max. 100MB opzet.

  Wat ik mij wel afvraag is stel Pietje met de PC maakt nu een iCloud Lite account aan en hij bedenkt na een tijdje samenwerken met Fritsje die een Mac heeft dat hij toch graag een Mac wilt kopen wordt zijn ( Lite iCloud account ) dan auto. omgezet naar een volledig iCloud account met 5GB geheugen wanneer hij zijn Mac installeert.. Dat is wel belangrijk natuurlijk.

 • Profielfoto
  Buzz

  Shmoo: ja, zodra je voor het eerst in de System Preferences op OS X of in de Settings op iOS met je iCloud account inlogt krijg je die 5 GB.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Cool dat zou wel zo netjes zijn.

  Ik zit toevallig in zo’n situatie waar ik voor mijn oom en een vriend vaker wat zaakjes op de computer regel maar ik kom toch vaak tot de conclusie dat MS Word en Pages niet zo lekker samenwerken als dat beweert wordt dat het zou moeten doen.
  Dit is dus ideaal voor mij om hen met Pages en Numbers te laten werken zonder dat ik allerlei Windows tools op mijn Mac hoef te installeren.
  Er komt natuurlijk een moment dat ze een nieuwe computer nodig hebben en dan is een Mac mini voor hen zo aangeschaft en is de switch gemaakt.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ja, het staat zo onderaan de bladzijde in de link die in het artikel gegeven wordt.