Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 februari 2015

iCloud toont opslagruimte en apparaten

Apple heeft de iCloud-webportal van een aantal nieuwe functies voorzien. Voortaan wordt onder het instellingen-menu de gebruikte iCloud-opslagruimte getoond. In een oogopslag is te zien wat het meeste ruimte op een iCloud-account inneemt.

Daarnaast is er een nieuw scherm toegevoegd wat een overzicht geeft van alle apparaten die op het iCloud-account ingelogd zijn. De interface vertoont gelijkenissen met iTunes. Mogelijk ziet Apple niet iTunes, maar iCloud steeds meer als centrale hub.

De gebruikte opslagruimte wordt in categorieën opgesplitst. Zo is snel te zien hoeveel ruimte je fotobibliotheek, documenten en backups innemen. De 5GB iCloud-opslag bijna vol? Dan is het mogelijk om extra ruimte bij te kopen.

In het apparaten-scherm wordt alleen het serienummer van verbonden apparaten weergeven. Het is nog niet mogelijk om een specifiek apparaat uit te loggen of een reservekopie te starten. Mogelijk volgt dat later nog. Alle wijzigingen zijn te bekijken via iCloud.com/#settings.

Reageer op artikel:
iCloud toont opslagruimte en apparaten
Sluiten