Happy Birthday Steve!

16 reacties

Op 24 februari 1955 werd Steve Jobs geboren. Hij richtte samen met Steve Wozniak het bedrijfje Apple Computer op. Wat begon in een garage groeide uit tot het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Steve Jobs overleed in 2011 aan de gevolgen van kanker. Hij zou vandaag 60 jaar geworden zijn.


Steve Jobs was de man van obsessies voor details, van 1000 keer nee voor een keer ja. De man die het het wachten waard vond om het goed te doen en ook de soms beetje gekke zen-hippie die het liefst alleen maar fruit at. Tim Cook stond vandaag stil bij de verjaardag van zijn voorganger.

One More Thing

Het grootste Jobs-moment was ongetwijfeld de presentatie van de iPhone in 2007. Geen Keynote was compleet zonder een ‘One More Thing’. De laatste ‘One More Thing’ van Steve was de introductie van iTunes Match in 2011. Wij zorgen samen met Tim Cook dat ‘One More Thing’ voortleeft.

The Lost Interview

Kijk op de verjaardag van Steve naar dit interview uit 1995. Jobs praat twee jaar voor zijn terugkeer naar Apple openlijk over allerlei zaken. Het interview is afgenomen door Robert Cringley en was bedoeld voor de documentaire ‘Triumph of the Nerds’. Men dacht dat het interview verloren was gegaan, maar het werd enkele jaren gelden op een VHS teruggevonden.

Cheers. Fijne verjaardag Steve!

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Lars

  Fijne verjaardag Steve!

 • Profielfoto
  Switched

  Fijne verjaardag? Hij is er toch niet meer?

 • Profielfoto
  Aerea

  Het komt op mij zelfs een beetje lullig over om iemand die er niet meer is een fijne verjaardag te wensen. Zo van: als je er nog was had je deze verjaardag mee mogen maken, maar ja, jammer voor je! Maar goed, het zal ongetwijfeld zeer goed en politiek correct bedoeld zijn.

 • Profielfoto
  Night

  Steken we gewoon een kaarsje op. Ook goed :-)

  We got an app for that!

  https://itunes.apple.com/NL/app/id434064534?mt=8

 • Profielfoto
  LastBoyScout
 • Profielfoto
  GForce85

  Het komt op mij zelfs een beetje lullig over om iemand die er niet meer is een fijne verjaardag te wensen. Zo van: als je er nog was had je deze verjaardag mee mogen maken, maar ja, jammer voor je! Maar goed, het zal ongetwijfeld zeer goed en politiek correct bedoeld zijn.

  Het is nog steeds zijn verjaardag:)

  Ik vind het niet raar hoor. Er worden denk ik wel vreemdere dingen besproken met en gezegd tegen overledenen als nabestaanden hun laatste rustplaats bezoeken.

 • Profielfoto
  Orson

  We all miss you Steve! Happy B-day!

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ben het met Aerea eens, komt ook op mij raar over als je iemand die overleden is nog gaat feliciteren met z’n verjaardag. Een Herinneringsdag lijkt meer op z’n plaats, waarop we terugblikken wat Steve heeft gedaan en bereikt.

 • Profielfoto
  ro_me

  Lang zal hij leven, lang zal hij leven! Lang zal ie leven in de gloria!

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ook al geloofde je niet in verjaardagen en hield je je vast aan het leven waarin je nog zoveel wilde bereiken: gefeliciteerd Steve, je wordt gemist.

 • Profielfoto
  macqintosh

  Zodra iemand is overleden is spreek je niet meer van zijn verjaardag, immers hij verjaart niet meer. De juiste term is dan zijn geboortedag.

  Ook het feliciteren van een overleden persoon met zijn verjaardag is wat vreemd.

  Je kunt deze dag wel aangrijpen om zijn leven en impact op de maatschappij te herdenken. Dat is in ieder geval wat ik sinds 2012 doe.

 • Profielfoto
  ramrod

  Wat een idioterie , fijne verjaardag , de man is al 4 jaar niet meer op deze aardkloot .

 • Profielfoto
  koen

  @Vince LOw: wow man, sterkte!

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Als de huilertjes hier nou eens de reactie van Vince Low lezen, en dan eens nadenken of ze wel zo belangrijk zijn.

 • Profielfoto
  Vince LOw

  @ Koen

  Thanks man, stukje is weg dus je kan dit ook verwijderen hoor.

 • Profielfoto
  appeltjevin

  (Zeer off Topic) Ik las nog even het stukje van Vince en vind de reactie van hem stom om het weg te halen. Ken hem goed ooit waren we samen eigenaar van Lownoise AV. Dat bestaat al heel , lang niet meer mede door de dood van zijn zoon toen kon hij even niet meer verder. Maar ik leen nog steeds soms zijn domeinnaam. onder info Daarna allebei onze eigen weg gegaan, gaat met hem ook niet goed. Een onverlaten boer die niet tussen de regels door leest en in deze toch al weer slappe zwarte iPieten discussie over herdenken gedenken of feliciteren??? Wat een meningen weer, herdenken gedenken, een gevoel niks met woorden te maken. the same en met feliciteren als iemand er niet meer is kan je op de geboortedag gewoon zo doen ik feliciteer hem ook altijd met zijn zoon!!!! Iedereen moet het zelf weten en laat ook iedereen in zijn waarde zeker als het je eigen kind betreft!!!! Gelul, op niks af hier, sorry.
  Zeker, bij ENG werk zien we doden bij bosjes of wat er nog van over is maar je eigen kind is anders iPete,Z (Z staat zeker voor zeikerd) niet zo stoer doen Bergertje, want jij ziet er misschien ook veel maar ben zelf hier de een janker. Je bent zeker denk ik zo switcher PC/Apple aan je iSpullentjes te zien. dan die foto van je. Niks op tegen maar er zitten erbij die ik toen ik lid werd gewoon proleten noem, sorry. Zijn in Sante Monica geweest over een item van de border police. Ligt dicht tegen L.A. aan en Cuppertino zijn we gewoon volgens afspraak en internationale perskaart in geweest, Jobs zelf nog even gesproken in de wandelgangen. , lachen die man.
  Een moderator heeft ook een voorbeeld functie, dus tja! moet iemand die zich net aanmeld gewoon voorstellen en wat subtieler zijn in zijn antwoorden. Jij ben het “huilertje” niet Koen.(n)