Google Maps krijgt rijstrook­begeleiding in Nederland en België

6 reacties

Bezitters van een TomTom kennen het al jaren, maar in de navigatie-apps van Google en Apple was rijstrook­begeleiding lange tijd afwezig. Google heeft nu aangekondigd de functie naar 15 Europese landen te brengen. Waaronder Nederland en België.

Met rijstrookbegeleiding worden bovenin beeld duidelijke instructies over afslagen en afritten gegeven. Pijlen vertellen je of je je weg rechtdoor moet vervolgen, een afrit moet nemen of alvast voor moet sorteren.

Google was al stilletjes begonnen met het uitrollen van de functie in nieuwe landen, maar deze zou nu voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Zowel in Google Maps voor iOS als Android.
rijstrookbeg-001

Naast Nederland en Belgie is de begeleiding nu ook actief in Bulgarije, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Liechtenstein, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Tsjechië, Zweden en Zwitserland actief. Google begon met het uitrollen van de functie in mei van 2014. Rijstrook­begeleiding werkt inmiddels in 23 landen.

Via: iMore

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Inderdaad! Ik merkte het afgelopen woensdag (eergisteren) al!

 • Profielfoto
  MEEUW

  ????
  Ik had dit vorige week al gezien.
  ????
  Had ik dit vorig jaar ook al niet aangegeven dat google maps erg onduidelijk is met afslagen….

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @MEEUW: Dan was je waarschijnlijk een van de gelukkigen die al toegang kreeg bij de stille/beperkte uitrol. Google heeft ’t vandaag officieel aangekondigd.

 • Profielfoto
  MEEUW

  @raymon, ja echt ? Neem er dan toch mij iemand serieus:D ?
  thanks google maps:)

 • Profielfoto
  mymac

  Heb het ook eerder gezien al. Helaas hebben we nog steeds geen één Europa, waardoor ik er vanaf de grens precies niks aan heb…

 • Profielfoto
  Hydræ

  Rijstrookbegeleiding, kom er maar in!