GMT-bug Google Agenda in iOS 8 opgelost

4 reacties

Gebruikers van iOS 8 en Google Apps of Gmail als agenda werden maandenlang geplaagd door een bug in de Agenda-app. Deze gaf afspraken bij het synchroniseren automa­tisch de tijdzone GMT mee, waardoor deze onjuist in de agenda kwamen te staan.

Het is MacRumours opgevallen dat de problemen sinds vannacht verholpen zijn. Zowel op iOS 8.1.3 als oudere iOS 8-versies worden afspraken weer goed met Google Agenda gesynchroniseerd.

Het is onduidelijk wie nu precies verantwoordelijk is voor het probleem en de oplossing. Mogelijk bevond het probleem zich in de servers van Google, of vond Google het te lang duren voordat Apple actie ondernam.

Bij synchronisatie met Exchange doen zich soortgelijke problemen voor. Deze zijn volgens berichten in onder andere de Apple Support Community nog niet opgelost. De laatste beta van iOS 8.2 zou ook een oplossing voor het probleem bevatten. iOS 8.2 wordt in maart verwacht, dus Exchange-gebruikers moeten nog even geduld hebben.

gtm-bug-voorbeeld
Voorbeeld van de GMT-bug waarbij GMT automatisch aan afspraken toegevoegd wordt.

 

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  gngstr

  Ein-de-lijk! Zojuist gechecked en ook op 8.1.2 is het verholpen. Lijkt dus een probleem aan de kant van Google te zijn geweest.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ja wat een rampenprobleem was dit weer. Dat je nog steeds niet – anno 2014! – een simpele tijd in je agenda kan zetten. Niet te geloven. Ik ben wel blij dat ik niet de enige was, blijkbaar. En dat het (hopelijk) is opgelost.

 • Profielfoto
  Melle

  En toch is het al 2015…

 • Profielfoto
  LastBoyScout

  Yep, ook bij mij opgelost. Ik gebruik dan wel Week-Cal, maar kreeg nog wel de notificaties op een uur te vroeg/laat. Afspraken waren in de Agenda app dan ook een uur verkeerd. Is dus nu gefixed zonder aanpassingen van de afspraken.:smile: