Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 februari 2015

GMT-bug Google Agenda in iOS 8 opgelost

Gebruikers van iOS 8 en Google Apps of Gmail als agenda werden maandenlang geplaagd door een bug in de Agenda-app. Deze gaf afspraken bij het synchroniseren automa­tisch de tijdzone GMT mee, waardoor deze onjuist in de agenda kwamen te staan.

Het is MacRumours opgevallen dat de problemen sinds vannacht verholpen zijn. Zowel op iOS 8.1.3 als oudere iOS 8-versies worden afspraken weer goed met Google Agenda gesynchroniseerd.

Het is onduidelijk wie nu precies verantwoordelijk is voor het probleem en de oplossing. Mogelijk bevond het probleem zich in de servers van Google, of vond Google het te lang duren voordat Apple actie ondernam.

Bij synchronisatie met Exchange doen zich soortgelijke problemen voor. Deze zijn volgens berichten in onder andere de Apple Support Community nog niet opgelost. De laatste beta van iOS 8.2 zou ook een oplossing voor het probleem bevatten. iOS 8.2 wordt in maart verwacht, dus Exchange-gebruikers moeten nog even geduld hebben.

Voorbeeld van de GMT-bug waarbij GMT automatisch aan afspraken toegevoegd wordt.

 

Reageer op artikel:
GMT-bug Google Agenda in iOS 8 opgelost
Sluiten