Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 17 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Gezondheidsfuncties last minute uit Apple Watch geschrapt’

Voordat de Apple Watch op de markt kwam nam Apple veel medische experts aan. Van een slaapexpert tot nieuw medisch talent, allemaal voor de ontwikkeling van de Watch. Toch zijn er nu weinig geavanceerde gezond­heids­functies in de Apple Watch te vinden.

Volgens The Wall Street Journal zijn last minute veel gezond­heids­metingen geschrapt omdat deze technisch onhaalbaar of niet betrouwbaar bleken. Er waren plannen om de bloeddruk en het stress­niveau te meten. Zelfs een functie om gedetailleerde hartfilmpjes te maken was aanwezig.

In eerste instantie bleken veel sensoren al goed bruikbaar, maar werden de metingen onnauwkeurig bij personen met behaarde armen of een droge huid. Hoe strak het horloge gedragen werd had ook invloed op de nauwkeurigheid. Geavanceerde medische apparatuur moet bovendien goedgekeurd worden door toezichthouders. Dit zou de beschikbaarheid aanzienlijk vertragen.

Het gevolg is dat de Apple Watch nu een beetje van alles kan en als killer feature vooral de vormgeving heeft. Apple blijft ongetwijfeld doorwerken aan de betrouwbaarheid van sensoren, dus mogelijk komen deze in een volgende generatie van het horloge.

Volgens de krant worden ongeveer 5 tot 6 miljoen Apple Watches voor de verkoopstart in april geproduceerd. Dat is aanzienlijk hoger dan de 720.000 Android Wear-apparaten die in 2014 verkocht werden. In gesprekken prijst Apple-CEO nu vooral de veelzijdigheid van de Apple Watch. Geen medische hoogstandjes, maar een mooi apparaat dat door nuttige apps voor veel gebruikers een waardevolle toevoeging zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Gezondheidsfuncties last minute uit Apple Watch geschrapt’
Sluiten