Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 18 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Dit jaar ook Touch ID voor de Mac’

De toekomst van vingerafdrukscanner Touch ID is niet beperkt tot iPhones en iPads alleen. De Taiwanese website Apple Club claimt dat de geruchtmakende 12-inch MacBook Air en nieuwe muizen en toetsenborden van Apple ook ondersteuning voor Touch ID krijgen.

Volgens bronnen van de website zou Apple zijn vingerafdrukscanner nog dit jaar in desktop-apparaten willen integreren. Daarmee wordt niet alleen snelle authenticatie mogelijk, maar ook afrekenen in de App Store en andere webshops die Apple Pay ondersteunen.

Door Touch ID in het toetsenbord of de muis op te nemen, kunnen oudere Macs eenvoudig en goedkoop van een vingerafdrukscanner voorzien worden. Een MacBook is niet op deze manier te upgraden, maar nieuwe modellen zouden alvast met de sensor uitgerust kunnen worden.

De Taiwanese bron heeft een goed track record. Zo publiceerde de website vorig jaar als eerste foto’s van Touch ID voor de iPad Air 2. Of het technisch mogelijk is om een vinger­afdruk­scanner in de krappe behuizing van MacBooks, de Magic Mouse en Magic TrackPad te integreren is echter nog alles behalve zeker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Dit jaar ook Touch ID voor de Mac’
Sluiten