‘Dit jaar ook Touch ID voor de Mac’

14 reacties

De toekomst van vingerafdrukscanner Touch ID is niet beperkt tot iPhones en iPads alleen. De Taiwanese website Apple Club claimt dat de geruchtmakende 12-inch MacBook Air en nieuwe muizen en toetsenborden van Apple ook ondersteuning voor Touch ID krijgen.

Volgens bronnen van de website zou Apple zijn vingerafdrukscanner nog dit jaar in desktop-apparaten willen integreren. Daarmee wordt niet alleen snelle authenticatie mogelijk, maar ook afrekenen in de App Store en andere webshops die Apple Pay ondersteunen.

Door Touch ID in het toetsenbord of de muis op te nemen, kunnen oudere Macs eenvoudig en goedkoop van een vingerafdrukscanner voorzien worden. Een MacBook is niet op deze manier te upgraden, maar nieuwe modellen zouden alvast met de sensor uitgerust kunnen worden.

mousekey

De Taiwanese bron heeft een goed track record. Zo publiceerde de website vorig jaar als eerste foto’s van Touch ID voor de iPad Air 2. Of het technisch mogelijk is om een vinger­afdruk­scanner in de krappe behuizing van MacBooks, de Magic Mouse en Magic TrackPad te integreren is echter nog alles behalve zeker.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Bechris

  Ook de eerste reactie bij dit bericht :).
  Wel grappig, ik hoor 2 keer het omt geluidje op men Iphone en het klonk meer als een chat dan als omt aangezien er 2 berichten in een heel snel tempo na elkaar komen.

 • Profielfoto
  Afroman

  Als het in een iPhone of iPad kan kan bet vast ook in een muis of MacBook.

  Leuke ontwikkeling maar voor mij niet echt een killer feature.

 • Profielfoto
  Jellepetje12

  En wat is er gebeurd met je vingerafdruk verlaat nooit het apparaat? Als dit in (draadloze) randapparatuur komt dan verlaat het het ene apparaat en gaat het over bluetooth naar je mac.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Hoezo, de krappe behuizing van een MacBook of Magic Mouse? Als ze die scanner in een flinterdunne iPhone helemaal onderaan het scherm krijgen, dan zie ik geen problemen voor een veel dikkere MacBook of muis.

 • Profielfoto
  Usain

  @jellepietje, dat hoeft niet. Als ze de muizen iets slimmer maken kunnen ze alleen een YES of NO doorsturen.

 • Profielfoto
  Odyssey

  Alleen een yes of no doorsturen zou wel erg onveilig zijn, iedereen zou dat kunnen hacken. De muis moet dermate worden uitgerust met een ge-encrypteerde key. Bij correcte authenticatie moet de randapparatuur dus een uniek versleuteld wachtwoord versturen naar de mac, welke de mac kan gebruiken voor authenticatie.

  in dat geval is de authenticatie veilig en verlaten je biometrische gegevens het toestel niet.

  Op dezelfde manier zou men trouwens ook remote de Touch ID sensor op iPhones en iPads met macs kunnen linken.

 • Profielfoto
  sanderman

  Ook de eerste reactie bij dit bericht :).
  Wel grappig, ik hoor 2 keer het omt geluidje op men Iphone en het klonk meer als een chat dan als omt aangezien er 2 berichten in een heel snel tempo na elkaar komen.

  En ook hier is het niet minder sneu dan onder het andere artikel. Niemand heeft behoefte aan jouw comments.

  Een draadloos doorgestuurde vingerafdruk zie ik nog niet gebeuren, het wordt niet voor niets in een afzonderlijke chip opgeslagen op je iOS device. Een uniek gegenereerde, versleutelde key (denk aan Apple-pay met zijn tokens) zou natuurlijk wel kunnen werken!

  Zou een leuk systeem zijn, bijvoorbeeld op het afdekringetje van je bluetooth keyboard. even aanraken en je Mac ontgrendelt. Met het nieuwe patent van Apple kan het multitouch trackpad van je Mac, of de bluetooth editie, of het aanraakoppervlak van je muis worden gebruikt voor een charmante oplossing:)

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Nieuw is het idee niet , bestaat al jaaaaren. Maar de implementatie ervan is nogal bagger uitgevoerd. Vaak werkt dit niet zo goed , en blijven zulke scanners onbenut .

 • Profielfoto
  imar

  De muis moet dermate worden uitgerust met een ge-encrypteerde key. Bij correcte authenticatie moet de randapparatuur dus een uniek versleuteld wachtwoord versturen naar de mac, welke de mac kan gebruiken voor authenticatie.

  Maar betekent dat niet dat er nieuwe hardware-eisen aan de computerkant worden gesteld? Het lijkt dan niet aannemelijk dat je alleen een nieuw toetsenbord of trackpad nodig hebt om het op oudere Macs (of iPads) te laten werken.

 • Profielfoto
  imar

  Aan de andere kant, een biometrische lezer op een iMac, waar moet dat ding dan? Het meest voor de hand liggende is op het logo maar dat is weer niet ergonomisch, op de achterkant is te HTC en aan de zijkant past die niet;-)

 • Profielfoto
  Usain

  Er zitten zeker nog wat haken en ogen aan het verhaal, hoe kom jij je mac is als je muis kapot is dan haha. Als je zomaar een andere muis eraan kunt hangen schiet je er niks mee op. Als snelle vervanging voor een wachtwoord wellicht maar daar zie ik niet echt de meerwaarde van in.

 • Profielfoto
  jordi99

  Please be true, geen killer feature natuurlijk, maar wat werkt het geweldig op m’n iPhone.
  @Usain, als je vingerscanner het even niet doet, voer je ook gewoon je iPhone pincode in, op mac zal dit niet anders gaan lijkt me.. dmv pincode/wachtwoord

 • Profielfoto
  koolenboer

  Apple gaat vast en zeker je iPhone of iPad gebruiken om je Mac te kunnen unlocken. Een beetje zoals knockknock doet. Is logisch en zou echte nerds of het randje kunnen duwen om een iPhone aan te schaffen

 • Profielfoto
  Ricardo95

  Lijkt me wel mooi als het ook toegepast kan worden in oudere macs zoals gezegd word dmv toetsenbord of muis