Games zonder in-app aankopen uitgelicht in App Store

7 reacties

Onder ontwikkelaars staan in-app aankopen bekend als de manier om geld met een gratis app te verdienen. Onder consumenten staan in-app aankopen vaak bekend als irritant. Om die ergernis weg te nemen heeft Apple games zonder in-app aankopen prominent uitgelicht.

Onder de noemer ‘Pay Once & Play‘ worden games verzameld die na een keer betalen volledig te spelen zijn. De sectie is voorlopig in de UK en VS verschenen, maar komt later mogelijk ook in de Nederlandse store.

De games zijn onderverdeeld in drie categorieën: recente releases, blockbusters en app store originals. Er is zowel ruimte voor games van grote studio’s als indie-ontwikkelaars. De prijzen variëren van € 0,99 tot € 19,99.
IMG_0042
In-app aankopen zijn een omstreden onderwerp. Begin vorig jaar werd Apple al door de Federal Trade Commission opgedragen alle onbedoelde in-app aankopen terug te betalen. Ook kreeg het de opdracht apps met in-app aankopen duidelijker te labelen. Dat is sinds enige tijd gedaan door apps en games met in-app aankopen niet langer als gratis te labelen.

Op zoek naar een game zonder in-app aankopen? Door op bovenstaand screenshot te tikken/tappen krijg je een grote versie met duidelijk de namen van games. Die zijn ook in de Nederlandse App Store te vinden.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  KrijnB

  Hele goede zet. Nu alleen nog de ontwikkelaars zo ver krijgen dat ze ook kappen met die in-app aankopen en kiezen voor een eenmalig bedrag.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit is eindelijk eens iets goeds van Apple al vraag ik mij wel af of dit niet alleen gedaan wordt omdat ze zien dat hun inkomsten teruglopen.

  Een aantal weken geleden hebben ze nog Free vervangen door Download vanwege de vele in-app aankopen. Later zijn de in-app aankopen gaan verbergen, dan zie je wel nog dat het een app is met in-app aankopen maar niet meer hoeveel en wat die in-app aankopen zijn. Je moet dan eerst de app downloaden om in de app zelf te kijken wat de Pro functies zijn.

  Van mij mogen ze nog een stapje verder gaan en alle apps met in-app aankopen omlaag waarderen, dus apps die eenmalig geld kosten eerder in de zoekresultaten tonen en meer uitlichten dan andere.
  Apps die iCloud uitsluiten van hun sync. platform en alleen maar hun eigen cloud dienst aanbieden dat vind ik ook zo’n ding waar ik niet goed tegen kan. Of abonnementen, die developertjes denken allemaal dat ze Adobe in het klein zijn.
  Maak dan gewoon elk jaar een nieuwe versie waar je opnieuw geld voor vraagt.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Hele goede zet. Nu alleen nog de ontwikkelaars zo ver krijgen dat ze ook kappen met die in-app aankopen en kiezen voor een eenmalig bedrag.

  Keep dreaming… juist de verkoop van apps is niet zo heel erg rendabel voor het grootste gros.. het zijn een eenmalige inkomsten. Kocht men vroeger nog een cdtje met een belabberd spel erop voor 15 euro, tegenwoordig lopen we al te klagen als het duurder is dan 5 euro.

  juist de in-app aankopen zorgen voor terugkerende inkomsten en zijn daardoor veel aantrekkelijker voor de ontwikkelaars.. ik ben wel van mening dat een spel ook zonder te spelen moet zijn, al zal het dan een paar weken langer duren.

  maar momenteel willen we alles nu en meteen en dus is dit een hele goede vorm van inkomsten in de hebberige maatschappij van vandaag.

 • Profielfoto
  essiw

  De enige keer dat ik in-app aankopen koop is als deze de reclames weghalen. Dat vind ik vaak wel een goede deal.

 • Profielfoto
  App69

  Is dat in de NL-Store ook? In de Belgische niet!

 • Profielfoto
  ray-

  nu nog een sectie met “betalende apps zonder ads” en we zijn content. Ik wil gerust betalen voor een app, zonder die irritante reclame pop ups van andere spelletjes die ze voorstellen. Daar zijn die kruisjes dan nog zo klein dat het irritant wordt, vooral voor onze kleine

 • Profielfoto
  GForce85

  Ik meen me te herinneren dat met de introductie van in app aankomen gezegd werd dat dat niet in gratis apps kon. ‘Free apps stay free’ (of iets met die strekking) werd er gezegd. Waarom hebben ze dat niet gehouden. Je ziet hoe nasty dat wordt met van die smurfen app taferelen.