‘Eind dit jaar Europese uitrol Apple Pay’

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Apple streeft ernaar om voor het eind van het jaar Apple Pay in Europa aan te bieden. Dat heeft Tim Cook gezegd tijdens een bezoek aan de Apple Store aan de KurfĆ¼rstendamm in Berlijn. Momenteel is Apple’s betaaldienst alleen in de VS beschikbaar.

Het is voor het eerst de Apple een uitspraak doet over de beschikbaarheid van Apple Pay in Europa. Cook sprak alleen over Europa als geheel en niet over individuele landen als Nederland en Belgiƫ. Meestal gaan grote landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje voor.

Eerder deze week werd bekend dat Visa vanaf april voorbereidingen gaat treffen om Europese betaalterminals compatibel met Apple Pay te maken. Een grote Britse bank zou met Apple in onderhandeling zijn over een uitrol begin dit jaar, maar zo snel lijkt het toch niet te gaan.

Nederlandse banken hebben aangegeven wel te willen, maar ook een meerprijs voor betalingen met Apple Pay te overwegen. Dat is vooralsnog toekomstmuziek, want China is eerst aan de beurt.
applwatch-pay

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Bman

  +1 Raymon: geen afbeelding van Starbucks met Nederlands vlaggetje.

 • Profielfoto
  Bman

  Btw: Spanje zal geen prioriteit krijgen. Het marktaandeel is daar laag, evenals de besteding van Spanjaarden. De UK en Deutschland zullen voorrang hebben.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Like(y)

  Canada stond toch eerst op het lijstje?

 • Profielfoto
  tuur.smeets

  Top dat deze ontwikkeling zo snel gaat!

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Verwacht eigenlijk wel dat Nederland nu eens wĆ©l bij de eerste ronde zit, temeer ook gezien het animo van de Nederlandse bancaire sector en de voorbereidingen die VISA/MasterCard in Nederland al aan het treffen zijn… Maar we zullen het in ieder geval moeten afwachten

 • Profielfoto
  ArMac

  Een meerprijs rekenen? Dat is echt weer een Nederlandse gedachte. Het zal het betaalproces drastisch versnellen, dus waarom meer rekenen. De totaal geflopte, maar jarenlang van bovenaf oplegde chipknip had toch ook geen meerprijs.

 • Profielfoto
  KrijnB

  En de domme ouderwetse banken reageren: wel de lusten, maar niet de lasten………. zucht(n)

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Waarom moet het allemaal zo lang duren:(