Do: drie nieuwe 1-knops apps van IFTTT

1 reactie

Automatiseringsdienst IFTTT heeft drie nieuwe apps uitgebracht die het uitvoeren van alledaagse taken of ingewikkelde workflows simpel maken. De apps bestaan uit slechts een knop waaraan ieder IFTTT ‘recept’ gekoppeld kan worden.

Met Do Button is het mogelijk om een knop voor apparaten en webservices te maken. Do Camera laat je direct een actie uitvoeren na het nemen van een foto. Do Notes stuurt getypte teksten naar iedere gewenste service.

De Do-apps gebruiken op de achtergrond IFTTT, dat staat voor If This Then That. Met die dienst koppel webservices en apparaten en laat ze automatisch communiceren. Bijvoorbeeld: als ik in de buurt van mijn huis ben, zet dan de lampen in de gang aan. Of: als ik foto maak, bewaar deze dan in Dropbox.

Do maakt beginnen met IFTTT laagdrempeliger, maar is ook handig voor bepaalde acties die je pas bij een druk op een knop wil starten. De IFTTT-app blijft ook beschikbaar, maar is hernoemd naar IF.
do-apps

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    leovanh

    Leuk, maar is er eigenlijk ook een simple manier om dit soort appjes zelf te maken?