Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

Compacte iPhone? Touch ID in het scherm

Apple maakt alles graag dunner, maar het kan ook nog een stukje kleiner. Je hoeft maar een blik op de iPhone te werpen om te zien dat het toestel zonder homeknop een stuk compacter zou zijn. Die knop is echter essentieel voor Touch ID en kan niet zomaar weg.

Of toch wel? Apple heeft een manier bedacht om de vingerafdruklezer in het scherm te integreren. Door het hele scherm te benutten, kunnen ook meerdere vingers tegelijk gescand worden. Apple heeft een nieuw patent op Touch ID in een touchscreen gekregen.

In het patent omschrijft dat het scannen van vingerafdrukken voorheen een extra laag op het scherm vereiste. Dit ging ten koste van de beeldkwaliteit en nauwkeurigheid van het touchscreen. Apple lost dit op door een materiaal als indiumtinoxide te gebruiken en de grafische chip te voorzien van de mogelijkheid om vingerafdrukherkenning. Hierdoor kan één laag dienen voor zowel het herkennen van aanrakingen als vingerafdrukken.

In theorie wordt het op deze manier mogelijk om een iPhone zonder of met aanzienlijk kleinere homeknop te produceren. Of Apple de gepatenteerde techniek ook in de praktijk gaat gebruiken is onzeker. Zie jij een compactere iPhone zonder homeknop zitten?

Via: AppleInsider

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Compacte iPhone? Touch ID in het scherm
Sluiten