Compacte iPhone? Touch ID in het scherm

19 reacties

Apple maakt alles graag dunner, maar het kan ook nog een stukje kleiner. Je hoeft maar een blik op de iPhone te werpen om te zien dat het toestel zonder homeknop een stuk compacter zou zijn. Die knop is echter essentieel voor Touch ID en kan niet zomaar weg.

Of toch wel? Apple heeft een manier bedacht om de vingerafdruklezer in het scherm te integreren. Door het hele scherm te benutten, kunnen ook meerdere vingers tegelijk gescand worden. Apple heeft een nieuw patent op Touch ID in een touchscreen gekregen.

In het patent omschrijft dat het scannen van vingerafdrukken voorheen een extra laag op het scherm vereiste. Dit ging ten koste van de beeldkwaliteit en nauwkeurigheid van het touchscreen. Apple lost dit op door een materiaal als indiumtinoxide te gebruiken en de grafische chip te voorzien van de mogelijkheid om vingerafdrukherkenning. Hierdoor kan één laag dienen voor zowel het herkennen van aanrakingen als vingerafdrukken.
touchid-scherm-patent
In theorie wordt het op deze manier mogelijk om een iPhone zonder of met aanzienlijk kleinere homeknop te produceren. Of Apple de gepatenteerde techniek ook in de praktijk gaat gebruiken is onzeker. Zie jij een compactere iPhone zonder homeknop zitten?

Via: AppleInsider

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Twitfix

  Jazeker!

 • Profielfoto
  polansky

  Nu nog implementeren!

 • Profielfoto
  joram

  Absoluut! Met de grotere schermen is een kleinere telefoon (door het ontbreken van de home knop) steeds aantrekkelijker:)

 • Profielfoto
  SvS

  En vastlopers dan waarbij hele touchscherm bevriest en je terug kan via home knop?

 • Profielfoto
  sciletto

  En vastlopers dan waarbij hele touchscherm bevriest en je terug kan via home knop?

  Als de functie van de home knop aan de zijkant zou zitten heb je het probleem opgelost

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  Doe mij toch maar liever een home button

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat hele Touch ID in het scherm mogen ze van mij eruit laten, dat is iets te fancy voor mij maar een iets compactere iPhone zou ik gelijk willen hebben.
  Ideaal zou zijn om een schermformaat te hebben dat ergens tussen het formaat van de iPhone 4 en 5 zit.
  .
  Zelfs met de iPhone 5c betrap ik mijzelf er vaker op dat ik met dit probleem zit terwijl het formaat van die telefoon zo lekker aanvoelt. Ik moet mijn telefoon dan even iets anders vasthouden om een menu bovenaan te openen. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn geweest van een mobieltje?

  Ik zie mensen op vandaag in de stad staan bellen met een telefoon aan hun oor dat complete tablets zijn qua formaat, wat is loos met die mensen?
  Waarom hebben die mensen niemand in hun nabije omgeving die gewoon heel eerlijk durven te zeggen dat ze voor lul staan met zo’n complete koelkast aan hun oor.

  Waarom moet ik altijd die wildvreemde mensen in de stad aanspreken om hen uit te leggen dat dit nooit de bedoeling is geweest van telefonie – dan ontstaat er vaak een discussie over het feit dat mijn schoenen erg 2012 zijn – dat resulteert dan weer in een vechtpartij midden in de stad – politie erbij – …. nou ja, jullie kennen het allemaal wel.. dagelijkse kost.
  Mensen doe mij een lol en vertel de mensen die jullie lief hebben hoe ze er voor staan, er komt een moment dat ik iemand tref die aan karate doet en dat overleef ik niet.

 • Profielfoto
  pimmink

  Dat zal ook betekenen dat wanneer je jouw iPhone kapot laat vallen het niet meer mogelijk is om TouchID te gebruiken? Of betekend dit ook een saffieren scherm? Die kan ook kapot natuurlijk.

 • Profielfoto
  WillemZ

  Als we er accu voor terugkrijgen, ja. Goed idee.

 • Profielfoto
  Sunshine

  Maken ze eerst grotere iphones om die daarna compacter te gaan maken?
  Overigens zie ik op die fig. 8 en 9 nog steeds een rondje dat de homeknop voorstelt.

 • Profielfoto
  belfortmac

  @shmoo

  Je moet mensen niet aanspreken over het formaat van hun phone.
  Dat moeten ze lekker zelf weten, en een groot scherm heeft ook veel voordelen.

  En ja, ik heb ook een grote ;-)

  Waar bemoei jij je eigenlijk mee!

 • Profielfoto
  P-sibuna

  @shmoo
  Dat moeten ze zelf weten. Dat jij wildvreemde mensen erop aanspreekt vind ik nog erger…

  Zelf heb ik de iPhone 6 en ik vind het grote scherm heerlijk tegenover mijn oude 4s. Als ik die nog wel eens in mijn handen heb denk ik bij mezelf van “hoe heb ik al die jaren zo een klein ding kunnen gebruiken” hahaha.

  TouchID in het scherm lijkt me wel handig. Weet alleen niet wat er dan gebeurt als je scherm kapot gaat, of inderdaad als je scherm bevriest en er geen homeknop op hebt.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Ik zou liever een facetime camera in het scherm zien zodat je iemand tenminste kunt aankijken tijdens het facetimen..

 • Profielfoto
  zulu

  De knop neemt ruimte in waar ook scherm zou kunnen zijn, dat is het idee erachter. Nu word er veel ruimte niet gebruikt. Tot nu toe hebben alle nieuwe iPhone’s voor mij verbetering met zich mee gehad, dus ik heb alle vertrouwen.
  Voor degene die dat niet ervaren, blijven lekker bij het oude of stappen over op een Android apparaat.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  @Shmoo
  Ik vind wat jij doet ronduit onbeleefd. Zomaar wildvreemde mensen aanspreken omdat jij, met je menining van 1 op 7 miljard, vindt dat ze er gek uitzien met hun telefoon? Hou toch op.

  Sprak jij in de jaren 90 ook iedereen aan met de eerste mobiele telefoons? Of iedereen die in 2010 een iPad kocht? Die producten zijn nu ook razend populair, dus jouw mening heeft niks veranderd.

  De behoeften van mensen evolueren, en nu vinden de meesten een groter scherm belangrijker dan “er niet belachelijk uitzien.” En ja hoor, ik heb een 6 Plus.

 • Profielfoto
  Daan van der Weele

  Als ik erover nadenk lijkt een iPhone 6 plus met helemaal geen randen om het scherm me echt geweldig.

  Levert denk ik wel problemen op met hoesjes en zo.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Touch ID in het scherm lijkt me een logische ontwikkeling. Wel wil ik dan een fysiek knopje aan de zijkant voor noodgevallen.
  Wat de grootte van het scherm betreft: heb lang getwijfeld tussen iPhone 6 en 6 Plus, heb toch de grootste genomen en er geen seconde spijt van! Heerlijk om zoveel ruimte te hebben. Als ik nu een iPhone 5S of 4S in mijn handen heb, vind ik hem griezelig klein…!
  Een groot scherm went heel snel.

 • Profielfoto
  Buzz

  Aan iedereen: lees het verhaal van Shmoo nog maar een keer, en realiseer je dan dat je het niet zo serieus hoeft op te vatten.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Haha , :maakt diepe buiging voor: @Buzz_D