Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 9 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

Bloedsuiker op Apple Watch met DexCom-meter

Prikken, wachten, aflezen. Het meten van het bloedsuikergehalte is voor diabetici een vaak terugkerende taak. Met de Apple Watch en app van DexCom wordt het aflezen van het bloedniveau een stuk makkelijker. Het wordt doorlopend gemeten en weergeven.

Fabrikant van bloedglucosemeters Dexcom werkt aan een app voor zijn meters die op het lichaam bevestigd worden. Er wordt om de 5 minuten een meting gedaan en doorgezet naar de Apple Watch-app. Zo is de waarde direct af te lezen en opnieuw prikken niet nodig.

De app toont de resultaten in een overzichtelijk grafiekje, waardoor snel af te lezen is of het bloedsuiker op peil is. De app moet net als de Apple Watch in april van dit jaar verschijnen.

Prototype van de DexCom meet-app op iPhone en Apple Watch.

Gezondheid en fitness zijn speerpunten van de Apple Watch, maar de nadruk lag nooit op medische toepassingen. Dat komt omdat voor medische apparatuur een ander, langzamer goedkeuringsproces geldt. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft de regels voor connected apparatuur iets versoepeld waardoor dit soort toepassingen alsnog mogelijk worden.

Een DexCom-meter die op het lichaam bevestigd wordt en doorlopend metingen doet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bloedsuiker op Apple Watch met DexCom-meter
Sluiten