Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 12 februari 2015

Blendle Trending-app nu voor iedereen

Slechts één dag in december vorig jaar was ie beschikbaar; de Blendle Trending app. De ‘iTunes voor journalistiek’, zoals Blendle genoemd wordt door mede-oprichter Alexander Klöpping, schaarde zo bèta-testers bijeen die de app de afgelopen maanden getest hebben.

Inmiddels is het wachten voorbij voor ‘the rest of us’. Blendle Trending is vanaf nu voor iedereen beschikbaar in de iOS App Store, op dit moment nog alleen voor iPhone maar binnenkort ook voor de iPad!

Blendle Trending is een gefilterde versie van de enorme Blendle-database. In plaats van alle artikelen uit alle aangesloten publicaties laat Blendle Trending een selectie van content zien die er op dit moment het meest toe doet. Artikelen kunnen per stuk gekocht worden met een unieke swipe-to-buy-functie, die volgens Klöpping internationaal veel lof heeft gekregen.

Ontwikkelaars Emiel Janson en Joost van Dijk hebben een aantal verbeteringen doorgevoerd in de eerste publieke versie van de Blendle Trending app. Zo is het nu mogelijk om reacties onder artikelen achter te laten en te lezen. Ook kun je artikelen in een leeslijst bewaren als je nu geen tijd hebt om ze te lezen, maar ze niet kwijt wilt raken.

Naast deze nieuwe functies zijn er ook kleine verbeteringen doorgevoerd, zoals ondersteuning voor 1Passsword en compatibiliteit met iOS 7. Voor wie echt álle details wil weten: de trotste ontwikkelaars hebben in de beschrijving van de update uitgebreid uit de doeken gedaan waar ze de afgelopen twee maanden zo hard aan gewerkt hebben.

Op dit moment is de app alleen nog voor iPhone beschikbaar, maar de makers beloven binnenkort met een speciale iPad-versie uit te komen. Ook wordt gewerkt aan een internationale uitrol. Het doel is immers om van Blendle Trending een internationaal toonaangevende nieuws-app te maken.

Blendle Trending is gratis te downloaden. Wie de bèta al geïnstalleerd heeft krijgt de 1.1.1-update automatisch binnen via de App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blendle Trending-app nu voor iedereen
Sluiten