Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 februari 2015

Bekende BBC DJ stapt over naar Apple

Wat Apple’s plannen met iTunes en Beats Music zijn weten we nog niet precies, maar dat ze groots zijn is inmiddels duidelijk. Zondag is bekend geworden dat Zane Lowe de BBC verlaat voor Apple. Lowe is een van de grootste DJ’s van BBC Radio 1.

Het is niet bekend wat Lowe bij Apple gaat doen, maar hij krijgt ongetwijfeld een rol bij het vernieuwde iTunes of Beats Music. De DJ staat bekend als ontdekker van veelbelovende nieuwe artiesten zoals Ed Sheeran. Hij was bij BBC Radio ook verantwoordelijk voor een deel van de playlists.

Zane werkte 12 jaar bij de BCC en interviewde grote namen uit de muziek­industrie. Naast zijn werk als presentator heeft hij als tekstschrijver en producer meegewerkt aan het album van Sam Smith. Op 5 maart wordt zijn laatste show uitgezonden, daarna begint het avontuur in Cupertino.

Bij Apple wordt naar verluidt hard aan een vernieuwde versie van iTunes en Beats Music. Volgens recente geruchten zal een nieuwe muziekdienst al in iOS 8.4 zijn intrede doen. Deze nieuwe streamingdienst zou je eigen muziekbibliotheek en streaming muziek naadloos integreren.

Het door Apple gekochte Beats Music focust als een van de weinige streaming-muziekdiensten op curatie door mensen in plaats van algoritmes. Zane Lowe zal zich als grote muziekkenner met een neus voor nieuw talent ongetwijfeld thuisvoelen in het team dat playlists samenstelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bekende BBC DJ stapt over naar Apple
Sluiten