‘Apple werft accu-experts voor eigen auto’

11 reacties

De geruchten over een Apple-auto stapelen zich op. Vandaag werd bekend dat een aantal experts op het gebied van Lithium-ion-accu’s overgestapt zijn naar Apple om te helpen met het opzetten van een nieuwe accu-afdeling. Waarschijnlijk voor auto-accu’s.

Het gaat om minimaal vijf specialisten van het bedrijf A123 Systems dat onder andere batterijen voor BMW, Opel en Chevrolet produceert. Volgens Reuters begon Apple halverwege 2014 met benaderen van medewerkers van het bedrijf. Ze zouden bij Apple aan soortgelijke producten gaan werken.

Lithium-ion is een accutechniek die praktisch overal wordt gebruikt. Van iPhones tot vliegtuigen en alles wat er tussen zit. A123 is gespecialiseerd in batterijen voor grote machines en voertuigen. Het is waarschijnlijk dat de batterijen gebruikt worden in ‘Project Titan‘, maar wellicht heeft de iPhone-accu ook baat bij Apple’s eigen batterijenafdeling.
.
De details zijn aan het licht gekomen door een rechtszaak die A123 Systems tegen Apple en vijf voormalig medewerkers heeft aangespannen. De medewerkers zouden hun dienstafspraken hebben geschonden en Apple zou te agressief zijn geweest bij het benaderen van de employees.

Project Titan

Naar verluidt werken inmiddels meer dan 100 mensen aan de Apple-auto, die de naam ‘Project Titan’ heeft gekregen. Het project zou kort na de aankondiging van de Apple Watch gestart zijn en wordt aangestuurd door ex-ingenieurs van Ford en Mercedes.

Apple wil zelf geen productielijn opzetten. In plaats daarvan zouden er de Financial Times regelmatig gesprekken met Magna Steyr uit Oostenrijk zijn. Dat bedrijf maakt net als Nedcar auto’s in opdracht van autofabrikanten, waaronder de Mercedes G-Klasse en net als Nedcar ook de Mini.

Het lijkt erop dat Apple langzaam alle onderdelen en mensen voor een iCar aan het verzamelen is. Gezien de tijd die het ontwikkelen van een nieuwe auto in beslag neemt, hoeven we de komende paar jaar nog niet te rekenen op een Apple-auto voor de deur.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Maar we horen toch zoveel berichten op nu.nl en omt over “batterij 1 seconden opladen.” &
  “Nieuwe batterij dit, nieuwe batterij dat.”
  Nieuwe batterij uitgevonden.

  Waarom worden die niet ontwikkeld ?

 • Profielfoto
  Benjamin3691

  Misschien eerst de iPhone batterij perfectioneren?

 • Profielfoto
  ldb

  Ik vindt Siri leuker klinken dan KITT

 • Profielfoto
  Lockheed SR-71

  Misschien eerst de iPhone batterij perfectioneren?

  Dat lijkt me een puik plan, elke fabrikant denkt dat de klanten steeds dunnere apparaten willen hebben. Ik hoef alleen maar een sterke accu in mijn iPhone te hebben. Misschien kan ik dan beter een Nokia 3310 gaan gebruiken…:razz:

 • Profielfoto
  Hermanko

  Leuke gedachte, t lijkt me geen goed idee. “Schoenmaker houd je bij je leest” is het oud NL gezegde. Of, “Hoogmoed komt voor de val..” Net als die al decennia verwachtte Televisie, die toch niet komt. Eerst maar afwachten hoe dat horloge het gaat doen. Een samenwerken met Tesla leek mee wel een goed idee.

 • Profielfoto
  polansky

  Het design is ook al uitgelekt, inclusief magic crown.

  Het koetswerk is verkrijgbaar in goldplated, spacegrey of wit.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Apple moet er voor waken dat het geen soort V & D wordt. We doen veel, maar alles een beetje half.

 • Profielfoto
  Macinzon

  @MEEUW

  Dat komt omdat veel van die technieken voor ‘snel’ opladen en ‘betere batterijen’ vaak nog te duur zijn om te produceren voor consumenten gebruik (grafeen), echter las ik laatst wel dat een Nederlandse universiteit iets heeft uitgevonden om dit grafeen goedkoop te produceren..

 • Profielfoto
  MEEUW

  @Macinzon het is niet kwestie van produceren en kosten, het is kwestie van willen door ontwikkelen ;). Dat is toch innoveren ?

 • Profielfoto
  proXify

  Zou het kunnen dat Apple milieuvriendelijke automatisch rijdende wagens wil ontwikkelen voor de nieuwe Apple Campus ? Om zo makkelijk en op milieuvriendelijk wijze (zonder uitstootgassen) Apple werknemers te vervoeren?