Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 4 februari 2015

‘Apple Watch-event op Steve’s verjaardag’ [update]

Hoewel de Apple Watch pas in april te koop zal zijn, gaat Apple binnenkort een media-evenement organiseren om alle ontbrekende details uit de doeken te doen. Dat meldt het Franse iGen, dat al eerder juiste informatie over Apple-evenementen bracht.

De mogelijke datum van 24 februari wordt genoemd. Dat is dinsdag in de laatste week van februari en in lijn met het verzoek van Apple aan een aantal ontwikkelaars om Apple Watch-apps midden februari af te hebben. Het is tevens de verjaardag van Apple-oprichter Steve Jobs.

Mogelijk presenteert Apple niet alleen de Watch, maar een 12-inch Retina MacBook Air met een radicaal nieuw ontwerp. Volgens eerdere geruchten is de nieuwe MacBook nog in de eerste helft van dit jaar te koop.

Het zou het eerste Apple-evenement aan het begin van het jaar sinds tijden zijn. De afgelopen jaren hield Apple alleen events in juni (WWDC), september en oktober. Het laatste evenement aan het begin van het jaar was op 28 februari 2012. Toen werd de iPad met Retina Display onthuld.

Met een evenement aan het eind van februari kaapt Apple flink wat aandacht van het Mobile World Congress. Dat vindt ieder jaar in de eerste week van maart plaats en is de plek waar alle andere smartphone-fabrikanten nieuwe onthullingen doen. Samsung heeft een evenement op 1 maart.

Als het Apple Watch-event inderdaad op 24 februari plaatsvindt, zal Apple waarschijnlijk volgende week uitnodigingen versturen.

Update: Volgens Mark Gurman van 9to5Mac hoeven we geen evenement in februari te verwachten. Het is nu een strijd der geruchten, zowel iGen als 9to5 hebben vaak betrouwbare informatie. Wordt vervolgd …

Reageer op artikel:
‘Apple Watch-event op Steve’s verjaardag’ [update]
Sluiten