‘Apple Watch-event op Steve’s verjaardag’ [update]

19 reacties

Hoewel de Apple Watch pas in april te koop zal zijn, gaat Apple binnenkort een media-evenement organiseren om alle ontbrekende details uit de doeken te doen. Dat meldt het Franse iGen, dat al eerder juiste informatie over Apple-evenementen bracht.

De mogelijke datum van 24 februari wordt genoemd. Dat is dinsdag in de laatste week van februari en in lijn met het verzoek van Apple aan een aantal ontwikkelaars om Apple Watch-apps midden februari af te hebben. Het is tevens de verjaardag van Apple-oprichter Steve Jobs.

Mogelijk presenteert Apple niet alleen de Watch, maar een 12-inch Retina MacBook Air met een radicaal nieuw ontwerp. Volgens eerdere geruchten is de nieuwe MacBook nog in de eerste helft van dit jaar te koop.

Het zou het eerste Apple-evenement aan het begin van het jaar sinds tijden zijn. De afgelopen jaren hield Apple alleen events in juni (WWDC), september en oktober. Het laatste evenement aan het begin van het jaar was op 28 februari 2012. Toen werd de iPad met Retina Display onthuld.
Apple Watch - watchfaces wide
Met een evenement aan het eind van februari kaapt Apple flink wat aandacht van het Mobile World Congress. Dat vindt ieder jaar in de eerste week van maart plaats en is de plek waar alle andere smartphone-fabrikanten nieuwe onthullingen doen. Samsung heeft een evenement op 1 maart.

Als het Apple Watch-event inderdaad op 24 februari plaatsvindt, zal Apple waarschijnlijk volgende week uitnodigingen versturen.

Update: Volgens Mark Gurman van 9to5Mac hoeven we geen evenement in februari te verwachten. Het is nu een strijd der geruchten, zowel iGen als 9to5 hebben vaak betrouwbare informatie. Wordt vervolgd …

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Twitfix

  WoW, lijkt me leuk!

 • Profielfoto
  Bman

  Spannend! Kunnen we dan eind volgende week een uitnodiging verwachten?

 • Profielfoto
  me.com

  Zal me niks verbazen aangezien 24 februari ook de dag is dat Steve Jobs jarig was. Lijkt me tof! Ben benieuwd.

 • Profielfoto
  Afroman

  Overhyped product en nutteloos product.

 • Profielfoto
  Xcode

  Overhyped product en nutteloos product.

  Grappig, dat zei men aanvankelijk ook over de iPod, iPhone en iPad.

 • Profielfoto
  wouters97

  @Raymon, OMT Keynote party ?

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Alhoewel ik de Apple Watch niet zo snel nutteloos zou noemen is het inderdaad zwaar overhyped. Maar ja, dat zijn zowat alle Appleproducten dezer dagen.:roll:

  Krijgen we nu misschien Samsung taferelen?
  • Apple Watch
  • Apple Watch Sport
  • Apple Watch Edition
  • Apple Watch Jobs Edition
  • Apple Watch S
  • Apple Watch II
  • Apple Watch S Plus
  • Apple Watch Woz Edition
  • Apple Watch Edition Edition
  • Apple Watch IIGS
  • Apple Watch IIGS Woz Edition
  :lol:

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Ja, heb ook wel zin in Keynote party!;)

 • Profielfoto
  Afroman

  Overhyped product en nutteloos product.

  Grappig, dat zei men aanvankelijk ook over de iPod, iPhone en iPad.

  Dit ding is sowieso een status-icoon. En de iPhone, iPod en iPad hadden wat te bieden. Dit is eigenlijk een te dure gezondsheidstracker en notificicatie-apparaat want echt veel meer kan je er niet mee doen. En je hebt een iPhone nodig vanaf de iPhone 5.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Overhyped product en nutteloos product.

  Grappig, dat zei men aanvankelijk ook over de iPod, iPhone en iPad.

  Dit ding is sowieso een status-icoon. En de iPhone, iPod en iPad hadden wat te bieden. Dit is eigenlijk een te dure gezondsheidstracker en notificicatie-apparaat want echt veel meer kan je er niet mee doen. En je hebt een iPhone nodig vanaf de iPhone 5.

  de iPad had niets te bieden.. dat was gewoon een grote iPod en er liep geen OSX op.. hoe dom kon Apple zijn en dat ding zou nooit wat worden.
  Dat is wat over de iPad werd gezegd.. als al die mensen nu eens een flinke zweetsok in hun mond proppen dan zouden de commentaren over nutteloos en overhyped ineens een heel stuk minder worden.
  Afgelopen jaar ook heel veel commentaren gelezen dat Apple de weg kwijt zou zijn en dat het een falend bedrijf begon te worden.. toch hebben ze Samsung de deur gewezen, is de iOS base nu groter dan Android in bepaalde delen van de wereld, blijft het marktaandeel van OSX maar doorgroeien om nog maar te zwijgen over de record omzet en winst in het laatste kwartaal..

  ja, een falend bedrijf dat nutteloze producten maakt.. zeker:x

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Een falend bedrijf met zo ongeveer het grootste eigen vermogen op de wereld….

 • Profielfoto
  polansky

  Steve Jobs draait zich om in het graf van dit gedrocht van een product.

  De Apple Watch gaat volgens mij terecht komen in het rijtje flops:

  – Apple Newton,
  – de Quicktake,
  – Apple Pippin,
  – Puckmouse.
  – Ping muziek dienst
  – iPod Shuffle

  De Apple Watch is niet te vergelijken met een product als de iPhone of iPad. Dat zijn totaal andere producten en productcategorieën.
  Iedereen kan een iPhone of iPad gebruiken zonder dat daarvoor een ander Apple product nodig is. De Apple watch leunt voor 90% op de iPhone.
  Zonder iPhone is het niets meer dan een dom digitaal horloge.

  Bovendien zit de iPad momenteel in een hele flinke salesdip. De verkoopcijfers van de iPad zijn allerminst hoopgevend. 18% minder verkopen over 2014 en 21% minder omzet voor de productcategorie ‘iPad’. Daarmee is het maar afwachten of nieuwe iPads dat verlies straks weer goed kunnen maken, of dat veel mensen alsnog de toegevoegde waarde van een iPad niet meer zien.

  Apple leunt in grote mate op de iPhone – Een goed product weliswaar, maar het is echter ook de enige echte steunpilaar die Apple heeft.

 • Profielfoto
  UtregCity

  Ben heel benieuwd, laat Tim maar schuiven!;-)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …De Apple Watch gaat volgens mij terecht komen in het rijtje flops…

  .
  Ik voorspel je dat er in het eerste weekend vele miljoenen van verkocht gaan worden.

  Flop of niet.

 • Profielfoto
  Petje

  Bronnen bij Apple melden bij 9to5Mac dat het event NIET in februari plaats vindt.

 • Profielfoto
  ro_me

  Erg interessant. Een product dat anderen al geruime tijd geleden op de markt hebben. Dat duurder gaat zijn en misschien niet zoveel meer functionaliteit bied als wat er al is. Ben benieuwd of Apple het nog in de vingers heeft!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De Apple Watch is nu zeker nog niet een product dat functies biedt die mensen niet kunnen missen, of functies die een grote uitbreiding geven op functies die we al op de iPhone hebben. Nog niet, maar dat kan nog komen. Met name de medische sensors kunnen wat dat betreft grote dingen doen. Apple heeft niet voor niets enkele medische specialisten aangenomen op het gebied van medische sensors. Die gaan natuurlijk (later) komen met interessante functies. Als het inderdaad mogelijk wordt om zuurstofgehalte van het bloed (belangrijk om risico op hartaanvallen in te schatten) of suikergehalte af te lezen via een sensor (heel nuttig voor de vele diabetes patiënten) en mogelijk ook nog andere echt belangrijke gegevens voor sporters, die uitgaan boven wat tot nu toe geboden wordt, dan kan de Apple Watch écht een killer worden.

  Maar het is onzin om de Apple Watch nu al weg te zetten in het rijtje van minder gelukte projecten. Daarvoor heeft de Apple Watch al jarenlang teveel publiciteit gehad. Zoveel zelfs dat een serie andere fabrikanten al met ‘iWatches’ op de markt kwamen voordat Apple eindelijk zover was.
  Op zijn minst is de Apple Watch een trendy hebbeding, dat miljoenen mensen absoluut onmiddellijk zullen kopen. Ik denk dat het voorlopig in het gebruik wel gaat tegenvallen wat je er écht mee doet. Maar hébben dat willen de mensen hem wel.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Ik moet het niet hebben , ik heb er geen nut voor

 • Profielfoto
  polansky

  @KarelWillem
  Of het er vele miljoenen zullen zijn weet ik niet.

  Rijen voor de winkels zul je ongetwijfeld zien.
  De propagandamachine voor dit horloge moet natuurlijk wel blijven draaien.

  Wat Apple tegen heeft met dit horloge is dat je minimaal over een Iphone 5 of hoger moet beschikken. Apple put daarmee met dit horloge enkel uit de eigen gebruikersmarkt.

  Die is markt is redelijk groot, maar of 1 (of meer) op de 10 iPhone gebruikers een Apple watch gaat kopen betwijfel ik echt heel erg. Ik zie voorlopig echt de toegevoegde waarde nog niet.