Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 februari 2015

Apple Maps heeft nu ‘real-time’ 3D-beelden

Apple heeft kaartendienst Apple Maps voorzien van een nieuwe functie, het is voortaan mogelijk om bepaalde steden ‘realtime’ te zien. Hiermee wil Apple de kaarten en 3D-sattelietbeelden minder oud en statisch laten aanvoelen. Londen heeft de primeur met twee geanimeerde gebouwen.


Wie in Apple Maps naar The London Eye zoekt, zal zien dat het bekende reuzenrad niet langer stilstaat maar echt ronddraait. In dezelfde stad toon de Big Ben nu altijd de actuele tijd. De geanimeerde beelden zijn onderdeel van de Flyover-functie in Apple Maps en werken zowel op OS X als iOS.

Uiteraard zijn de beelden niet echt real-time. Apple heeft een trucje toegepast waardoor bepaalde elementen in een stad een animatie krijgen. Een leuk extraatje waarmee de Apple Maps zich kan onderscheiden van Google Maps.

Ideeën voor Rotterdam

De geanimeerde beelden zijn nu nog beperkt tot Londen, maar er worden binnenkort meer nieuwe objecten toegevoegd. Rotterdam was de eerste Nederlandse stad met 3D-flyover, maar de Euroscoop (lift naar het bovenste deel van de Euromast) beweegt niet. Ook varen er nog geen bootjes over de Maas en zwiept de Erasmusbrug nog niet subtiel heen en weer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Maps heeft nu ‘real-time’ 3D-beelden
Sluiten