Apple krijgt patent op VR-bril voor iPhone

5 reacties

Voordat de ontwikkeling van de Apple Watch begon, was Apple al bezig met een wearable. Het bedrijf heeft in 2008 patent aangevraagd op een bril waar de iPhone als Virtual Reality-scherm in geplaatst wordt. Net als Google Cardboard en de nieuwe View-Master.

Apple’s idee onderscheidt zich op twee manieren. Allereerst is er een afstandbediening om snel door content te bladeren. Daarnaast is aan de voorkant van de bril aan camera opgenomen die de echte omgeving een hoekje laat zien. Zo is de gebruiker niet helemaal in zijn eigen wereld.
iphone-vr-3
Het patent werd in september van 2008 aangevraagd en is vandaag toegekend en openbaar gemaakt. Het is onwaarschijnlijk dat Apple binnenkort iets met virtual reality gaat doen. In een interview zei design-chef Jony Ive dat Apple de pols en niet het hoofd als ideale locatie voor een wearable ziet.

Er is de laatste tijd veel aandacht voor virtual reality. Google begon met Google Glass, waarna Oculus Rift ook snel op de radar kwam. Speelgoed­fabrikant Mattel presenteerde vorige week ook een heruitgave zijn iconische View-Finder als VR-bril waarin een Android- of iPhone-toestel in kan.
iphone-vr-2-alpha
Meer bij Patently Apple.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Noem je de Gear VR nou expres niet?:lol:

  Wel mooi dat ze in ieder geval bezig zijn (geweest) met dit soort dingen. Ze liggen ten minste niet volledig achter qua VR-technologie. Als gamen met een VR-bril ergens zal lukken is dat wel op iOS. Of op de PC, maar dat is weer een heel ander niveau games.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben erg benieuwd naar de Microsoft Hololens

 • Profielfoto
  knekkie


  Dit is dan geen VR maar AR.

 • Profielfoto
  App69

  @ knekkie, keep on dreaming.

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Is het niet de ‘iconische Viewmaster’ i.p.v. View-Finder?