Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 februari 2015
Leestijd: 1 minuut

Apple krijgt patent op VR-bril voor iPhone

Voordat de ontwikkeling van de Apple Watch begon, was Apple al bezig met een wearable. Het bedrijf heeft in 2008 patent aangevraagd op een bril waar de iPhone als Virtual Reality-scherm in geplaatst wordt. Net als Google Cardboard en de nieuwe View-Master.

Apple’s idee onderscheidt zich op twee manieren. Allereerst is er een afstandbediening om snel door content te bladeren. Daarnaast is aan de voorkant van de bril aan camera opgenomen die de echte omgeving een hoekje laat zien. Zo is de gebruiker niet helemaal in zijn eigen wereld.

Het patent werd in september van 2008 aangevraagd en is vandaag toegekend en openbaar gemaakt. Het is onwaarschijnlijk dat Apple binnenkort iets met virtual reality gaat doen. In een interview zei design-chef Jony Ive dat Apple de pols en niet het hoofd als ideale locatie voor een wearable ziet.

Er is de laatste tijd veel aandacht voor virtual reality. Google begon met Google Glass, waarna Oculus Rift ook snel op de radar kwam. Speelgoed­fabrikant Mattel presenteerde vorige week ook een heruitgave zijn iconische View-Finder als VR-bril waarin een Android- of iPhone-toestel in kan.

Meer bij Patently Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple krijgt patent op VR-bril voor iPhone
Sluiten