Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 februari 2015

‘Apple Car binnen vijf jaar in productie’

Volgens hardnekkige geruchten wil Apple de autoindustrie op zijn kop zetten en een elektrische auto op de markt brengen. Vandaag meldt Bloomberg dat de ‘iCar’ al in 2020 in productie zal gaan. Dat is een bijzonder ambitieuze planning.

Het produceren van een nieuwe auto kost meestal 7 tot 10 jaar. Apple zal flink door moeten werken om in 2020 klaar te zijn. Fabrikanten als Tesla en General motors willen al in 2017 een elektrische auto die meer dan 300 kilometer op een acculading kan rijden op de markt brengen.

Deze experimentele Apple-auto werd al gespot in Silicon Valley.

De plannen voor de Apple Auto zouden na de aankondiging van de Apple Watch zijn begonnen en goedgekeurd zijn door Tim Cook. Inmiddels zouden meer dan 200 mensen aan ‘Project Titan’ werken. Eerder deze week werd bekend dat Apple een eigen accu-afdeling aan het opzetten is.

Bloomberg noemt ‘mensen met interne kennis’ als bron maar houdt ook een slag om de arm. Zoals bij ieder product kan Apple besluiten de stekker uit het project te trekken als de vooruitgang onvoldoende is.

  • Kijk aanstaande woensdag om 21:00 uur naar OMT LIVE. Met auto-expert Wouter Karssen duiken we dieper in de ‘Apple Car’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple Car binnen vijf jaar in productie’
Sluiten