Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 februari 2015

750 voetbalvelden vol zonnecellen voor nieuwe Apple Campus

De nieuwe Apple Campus is in veel opzichten indrukwekkend. Het gebouw is grotendeels van glas en cirkelvormig met in het midden een grote binnentuin. De bouw moet eind 2016 klaar zijn en tot die tijd blijven er regelmatig verrassingen opduiken.

Tim Cook maakte dinsdag tijdens een praatje bij investerings­bank Goldman Sachs bekend dat Apple bouwt aan een eigen zonnepark van maar liefst 5,3 vierkante kilometer om het nieuwe hoofdkantoor en een nabij gelegen iCloud-datacentrum van stroom te voorzien.

Volgens Cook is de tijd van praten over groene initiatieven voorbij en is nu hét moment om initiatieven uit te voeren. Apple investeert 850 miljoen dollar in het het nieuwe zonnepark in Monterey, California. Het wordt aangelegd wordt door First Solar, een van Apple’s vaste partners.

Apple is sinds 2014 actief bezig met groene initiatieven. Zo worden steeds meer Apple Stores van groene stroom voorzien en nam het bedrijf Lisa Jackson als Vice President of Environmental Initiatives aan.

https://www.youtube.com/watch?v=EdeVaT-zZt4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
750 voetbalvelden vol zonnecellen voor nieuwe Apple Campus
Sluiten