Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

Zet het OS X-dock naar je hand met cDock

Met OS X Yosemite kregen niet alleen de iconen, maar ook het dock een grondige opfrisbeurt. Het dock is nu transparant en plat. Zie je liever het 3D-dock van Mavericks en eerder, of iets anders te tweaken aan je dock? Dan biedt cDock uitkomst.

cDock is een gratis applicatie voor OS X Mavericks en Yosemite en bevat thema’s voor het dock. Van klassiek 3D-dock tot kittig roze of helemaal geen dock tussen de iconen. Andere tweaks zijn de afstand tussen iconen aanpassen of recente apps en mappen in het dock opnemen.

Voor de echte tweaker is het ook mogelijk om een eigen dock-theme te maken. In een video geeft de maker van cDock daar uitleg over. Je kunt ook voor een van de 14 standaard thema’s gaan. Enkele voorbeelden:

Iets teveel getweakt? Open de terminal en voer onderstaande commando’s uit. Dan is alles weer bij het oude.

defaults delete com.apple.dock

killall Dock

[Tipgever: Boike]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zet het OS X-dock naar je hand met cDock
Sluiten