Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 januari 2015

Yosemite foto’s-app verdwijnt van Apple-site, ontwikkeling nog op schema

Met de onthulling van OS X Yosemite tijdens WWDC 2014 beloofde Apple een nieuwe foto’s-app ter vervanging van zowel iPhoto als Aperture. De nieuwe foto’s-app zou begin 2015 beschikbaar zijn en zowel het huidige iPhoto als Aperture gaan vervangen.

Inmiddels zijn alle verwijzingen naar de Yosemite foto’s-app van de Apple-website gehaald en is iPhoto terug geplaatst. Is de ontwikkeling vertraagd? Geen paniek. Volgens 9to5Mac loopt de ontwikkeling nog op schema.

Een release begin 2015 wil volgens de redening van Apple zeggen in of voor april. Tot die tijd blijft het vooral met iCloud-fotobibliotheek aanmodderen. Momenteel is de enige manier om in iCloud opgeslagen foto’s op de desktop te bekijken via de foto’s-app op iCloud.com.

Deze verwijzing naar de foto’s-app is verdwenen.

Het verdwijnen van de foto’s app is mogelijk te verklaren doordat deze eerst op de preview-pagina van OS X Yosemite stond. Deze pagina is nu vervangen door een overzicht van wat nu in Yosemite mogelijk is.

Waarschijnlijk heeft Apple nog tot april nodig om de hele nieuwe foto workflow van iOS 8 en OS X Yosemite te ontwikkelen. iCloud-fotobibliotheek voor iOS 8 momenteel nog in betafase en krijgt regelmatig nieuwe functies.

De eerste en enige blik op de foto’s-app voor OS X tijdens WWDC 2014.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Yosemite foto’s-app verdwijnt van Apple-site, ontwikkeling nog op schema
Sluiten