WhatsApp Web gelanceerd, maar iPhone is uitgesloten door ‘platform limitations’

Door: Raymon Mens - 40 reacties

WhatsApp heeft woensdagavond WhatsApp Web gelanceerd. De langverwachte webversie van de populaire chat-app werkt alleen met Google Chrome, Android, BlackBerry en Windows Phone. Of iPhone-gebruikers snel WhatsApp Web krijgen is onduidelijk.

Volgens WhatsApp is het niet mogelijk om iPhone-gebruikers toegang te geven door beperkingen in iOS. De webversie van WhatsApp werkt met een QR-code die in de app gescand moet worden. Daarna verschijnen alle chats ook in de browser. Screenshots verderop in het artikel.

Met WhatsApp Web kunnen ook foto’s verzonden worden en de microfoon van de computer kan gebruikt worden om berichten op te nemen. Android-gebruikers die de optie nog niet zien moeten even afwachten.

We hebben zelf geen Android-toestel, onderstaande – ongecensureerde <3 – screenshots zijn afkomstig van Droidapp.nl

whatsapp-web-inlog

whatsapp-web3
whatsapp-web11
whatsapp-web21
whatsappweb-whatsapp-client

Reacties

40 reacties
 • Profielfoto
  SunKeeper

  LOL, ik dacht dat het in iOS niet in de browser werkte, dus ik scannen met die app, krijg alleen maar een lap tekst.

  De koppeling werkt dus (nog) niet vanaf een iPhone, dat wordt bedoeld.

 • Profielfoto
  OriginalJef

  Jammer maar helaas…

 • Profielfoto
  Martink

  Vraag me af wat voor een rare constructie ze hebben gemaakt als ze tegen device limitaties aanlopen. Zo te zie moet verbinding met. Device open blijven. Dus berichten komen via telefoon naar de browser?

 • Profielfoto
  Eastmaster

  Ik vraag mij ook af waarom het niet werkt. Wechat werkt al meer dan een jaar met een QR code om in de browser te gebruiken.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Het zou zomaar kunnen dat ze op iOS gebruik maken van Core Data, en daarom misschien niet kunnen lezen of schrijven naar de berichtendatabase vanaf of naar de website. Hoe dan ook, ze kunnen alsnog op een later tijdstip deze functionaliteit naar iOS brengen.

 • Profielfoto
  Rickje

  Wat een kulverhaal vanuit Whatsapp.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik denk niet dat het in dit geval fair is om de schuld af te schuiven op iOS. Het ontwerp van WhatsApp is in dit geval dus niet goed, er zijn talloze manieren te bedenken waarmee het wél mogelijk gemaakt zou moeten kunnen worden.

 • Profielfoto
  sunapple

  WhatsApp is zo ongelofelijk niet de beste optie voor chatten dat ik niet begrijp waarom het zo groot en populair geworden is. Kan helaas niet zonder omdat iedereen het dus gebruikt en dat is dan meteen het enige voordeel aan de app.

 • Profielfoto
  Antaeus

  Maar toch, als ze reclame gaan pushen dan ben ik echt weg!
  Wat een stelletje schapen zijn we toch!

 • Profielfoto
  Dman

  Waar blijft anno 2015 de iPad app/mogelijkheid met whatsapp!!! Samen met de geruchten dat ze advertenties gaan tonen gaat ze gebruikers kosten ben ik bang… Als Apple slim is dan brengen ze asap hun berichten app uit voor oa Android, dan krijgen ze pas echt de “sms” markt in beheer…

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Als ze de iOS app updaten kan dit natuurlijk wel. Ik denk dat Apple de update geweigerd of gewoon nog niet goedgekeurd heeft.

  Ik begrijp niet helemaal waarom Google Chrome verplicht is, maar het kan zijn dat Apple de app daarom niet kan of wil testen, en het kan ook dat WhatsApp op deze manier Apple een hak wil zetten. Of misschien zijn ze gewoon nostalgisch en verlangen ze terug naar de tijd dat je gewoon op je website zette dat die alleen maar met jouw favoriete browser werkte.

 • Profielfoto
  exilim

  Als Apple slim is dan brengen ze asap hun berichten app uit voor oa Android, dan krijgen ze pas echt de “sms” markt in beheer…

  Tja helaas zie ik dat nooit gebeuren.

  Wat een onzin verhaal van Google. Het is gewoon de wijze waarop ze het hebben ingericht. Telegram is het levende bewijs dat het op ieder platform werken kan, als je maar wilt dat het op ieder platform werkt. Het zal wel weer zo zijn dat Google op deze manier de nodige gegevens enz. van de verschillende devices kan trekken…

 • Profielfoto
  Usain

  Hahaha mijn Blackberry kan dit lekker wel muahhaha.

 • Profielfoto
  SvS

  En iPad? iPhone is toch niet nodig, dan heb je die app toch gewoon??

 • Profielfoto
  jelle 814

  @exiim

  denk dat google hier weinig mee te maken heeft.

  maar idd raar dat ze niet gwn een manier hebben gezocht dat het ook met iphones kan werken, genoeg apps die t wel kunnen

 • Profielfoto
  Yosemite

  Wat een vreemde omslachtige oplossing. Waarom niet een echte app zoals Telegram en iMessage die stand alone berichten kan ontvangen en versturen.

 • Profielfoto
  Ofbroekema

  Er zal waarschijnlijk wel een andere reden zijn. Zowel Wechat als Viber kunnen het wel, lijkt me niet dat Whatsapp de kennis niet in huis heeft…

 • Profielfoto
  IsSidha

  en daar betaal je dan vele miljarden voor.. een stelletje knutselaars die niet voor mekaar krijgen wat al hun concurrenten al heeeeel lang kunnen..
  o nee, wacht.. het ging Facebook alleen maar om de nummers natuurlijk, niet om de app want die hebben ze zelf ook

  echt hopeloos en diep triest dit..
  iMessage en Telegram doen het dan veel en veel beter..

 • Profielfoto
  mymac

  Lang leve Telegram. Eigen Mac app die perfect in sync is met de iOS app. Al m’n dierbaren gebruiken het, voor school/andere ellende heb ik whatsapp nog.

 • Profielfoto
  Andre Mesker

  Het werkt op zich wel goed (ik heb een Android telefoon) maar als je een afbeelding toevoegt van bv. 2560×1440 px dan wordt die verkleind tot een droevige 640 x 360 px:

  Die optie is dus vrij nutteloos.

  En inderdaad; waarom geen standalone programma, waarom via een weblink?

  :confused:

 • Profielfoto
  THX-1138

  Waarom zou ik de webversie van Whatsapp willen gebruiken op een iPhone??

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Je moet je de vraag stellen waarom je een iPhony wil gebruiken

 • Profielfoto
  Yosemite

  Je moet je de vraag stellen waarom je WhatsApp wil gebruiken

 • Profielfoto
  Ron Stijnen

  Raar, Viber, relatief klein krijgt dit wel voor elkaar…… Zoals ik het zie mag Whattsapp volledig verdwijnen, samen met facebook messenger. Door de komst van diensten als Whattsapp en Viber en messenger is het versturen van een “gewone” SMS bij de meeste providers gratis/included. Als ois/osx gebruiker wil ik exclusief iMessage gebruiken. Mijn overige berichten zijn gewoon sms. Erg koppig van mij maar, ik vind het tijd om de “spam” messages die de privacy schenden of dit alsnog gaan doen moeten weren!

 • Profielfoto
  Koezel

  En zo roepen horden mensen dat WA niets is. Terwijl bijna iedereen het gebruikt.
  WA en andere messengers zijn toch juist bedoeld voor de smartphones? Waarom zou je die ook nog op je desktop willen? Tenzij je er aan verslaafd bent natuurlijk…

 • Profielfoto
  Andre Mesker

  WA en andere messengers zijn toch juist bedoeld voor de smartphones? Waarom zou je die ook nog op je desktop willen? Tenzij je er aan verslaafd bent natuurlijk…

  Beetje kort door de bocht. Het is juist ontzettend handig dat je kunt chatten via je mobiel en via je desktop. Een chat die begint op je mobiel kun je, als je even later achter je computer zit, voortzetten vanaf je desktop. Het typt sneller en je hoeft niet iedere keer je mobiel te pakken als je een berichtje krijgt. Dat heeft niks met een verslaving te maken maar alles met praktisch denken.

 • Profielfoto
  SvS

  Mensen met iphone push ik al een beetje richting Berichten. (iMessage)
  Ter toevoeging van Andre, als accu mobiel leeg is, en dat is ’s avonds al vaak na goed gebruik overdag, kun je ook nog al gauw verder met kletsen op ipad/laptop/computer!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik snap ook niet zo waarom je Whatsapp of welke andere berichtenapp dan ook op je Macbook of iMac zou willen hebben. Berichten sturen doe ik echt altijd alleen maar vanaf mijn iPhone. Enige dat ik verzinnen kan is dat je het dan kunt gebruiken om berichten uit te wisselen met mensen die geen smartphone hebben, maar dat is een uitstervend ras. Alleen een aantal oude mensen hebben er geen zin in óf vinden het beeldscherm te klein om de berichten te kunnen lezen. (Maar dat is met de iPhone 6 Plus ook veranderd!)

  Waarom WhatsApp zo groot is geworden? Simpelweg omdat het volgens mij de eerste ‘gratis’ berichtenapp was waarmee je berichten tussen smartphones kunt sturen. In elk geval de eerste die zo handig was. Sinds 2009. Ik gebruik hem vanaf de eerste dag, maar het duurde wel een paar haar voordat de app erg populair werd en de meeste mensen er gebruik van maken. Eigenlijk pas vanaf 2012.

  Liever dat iedereen overstapt op Telegram, kan alles dat WhatsApp kan (en dus wél op desktop met iPhone communiceren) en ziet er ook beter uit. Maar het duurt een tijd voordat een app zo populair is dat de meeste mensen er op zitten. Pas dan kan je het echt algemeen gebruiken.

 • Profielfoto
  S-J

  Wel grappig dat iedereen met een iPhone nu ineens “geen desktop client” nodig denkt hebben, terwijl bij iMessage het “een must” was voor iedereen.:roll:

 • Profielfoto
  streeff

  Ik gebruik de laatste tijd steeds vaker BBM ipv Whatsapp.

 • Profielfoto
  Aiko.

  MacAanZee:

  Alleen een aantal oude mensen hebben er geen zin in óf vinden het beeldscherm te klein om de berichten te kunnen lezen.

  Ben ik al oud met 38?

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik wil overal kunnen berichten met elke soort device, tik veel liever op een iPad of vast toetsenbordje.
  Daarnaast vind ik het een verkeerde aanpak om iemand toe te voegen op basis van tel.nr. Dit is veel lastiger blokkeren mocht iemand je lastig vallen.
  Dat we Whatsapp nog allemaal gebruiken komt doordat iederéén het nog gebruikt. The fear of missing out.
  Als we nou allemaal afspreken dat we naar ‘Client X’ overstappen is het hek spreekwoordelijk van de dam.
  Met name mensen met veel contacten zijn belangrijk als aanstichter.
  Compleet off-topic, maar dat Whatsapp komt m’n strot uit…

 • Profielfoto
  Balsjer

  Tja…! Zie het nut er niet van in, wat een crap! De langverwachte webversie van de populaire chat-app, jahaaa daar heb ik nou echt naar uitgekeken:roll: . Nee als ik wil appen of messagen, dan gebruik ik wel een mobiel. Een desktop applicatie hebben ze niet aan gedacht:lol: .

 • Profielfoto
  remcojan

  Beetje kort door de bocht. Het is juist ontzettend handig dat je kunt chatten via je mobiel en via je desktop. Een chat die begint op je mobiel kun je, als je even later achter je computer zit, voortzetten vanaf je desktop. Het typt sneller en je hoeft niet iedere keer je mobiel te pakken als je een berichtje krijgt. Dat heeft niks met een verslaving te maken maar alles met praktisch denken.

  Zulke oplossing bestaan al, en toch zijn die bij lange na niet zo succesvol als WhatsApp. Het feit dat het kan wil nog altijd niet zeggen dat het dan ook gebruikt gaat worden. Eenvoud is vaak beter. “App-en” wordt als een mobiele applicatie gezien, en niet als iets wat je achter je desktop doet. Er waren immers al zat systemen die dat wel kunnen en die zijn allemaal niet zo succesvol geworden als Whatsapp.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Beetje kort door de bocht. Het is juist ontzettend handig dat je kunt chatten via je mobiel en via je desktop. Een chat die begint op je mobiel kun je, als je even later achter je computer zit, voortzetten vanaf je desktop. Het typt sneller en je hoeft niet iedere keer je mobiel te pakken als je een berichtje krijgt. Dat heeft niks met een verslaving te maken maar alles met praktisch denken.

  Zulke oplossing bestaan al, en toch zijn die bij lange na niet zo succesvol als WhatsApp. Het feit dat het kan wil nog altijd niet zeggen dat het dan ook gebruikt gaat worden. Eenvoud is vaak beter. “App-en” wordt als een mobiele applicatie gezien, en niet als iets wat je achter je desktop doet. Er waren immers al zat systemen die dat wel kunnen en die zijn allemaal niet zo succesvol geworden als Whatsapp.

  Ondanks het feit dat de hele wereld Yahoo gebruikte als messenger, kozen de Nederlanders toch massaal voor het brakke MSN.. alleen maar omdat ze het gratis erbij kregen.. Overigens werkt Yahoo ook al sinds dag 1 op een smartphone en heel erg prettig.. offline berichten sturen, rechtstreeks chatten, video en voice gesprekken.. Toch kiest ook nu weer iedereen voor WA, en dat terwijl er ook nu weer genoeg en betere alternatieven zijn.. des te bedroevender is de prestatie die ze nu weer leveren met dit WA op de Web gedrocht, compleet waardeloos

  De massa bepaald wat succesvol wordt, en helaas, de massa heeft geen reet verstand van computers.. en ja, het gejank dat je wel moet omdat al je vrienden het nu eenmaal gebruiken

  gelukkig ben ik geen massa:x

 • Profielfoto
  vogel

  WhatsApp… Ik gebruik het steeds minder, juist omdat de integratie met computers niet bestaat. Vooralsnog zie ik eigenlijk maar één oplossing waarin echt alles cross platform werkt en waarin sms, videogesprekken en chats naadloos werken op Android, iPhone (dat weet ik niet helemaal zeker…) en Mac en dat is Google Hangouts. Werkt ook in Firefox dus Chrome is niet verplicht.
  FaceTime? Alleen Mac en iOS.
  iMessage? Alleen Mac en iOS.
  Facebook Messenger? Vreet de batterij van m’n telefoon op. Scriptje geïnstalleerd om het gewoon vanuit de app te kunnen gebruiken.
  Skype? Gebruik ik eigenlijk alleen met tegoed voor internationale telefoongesprekken. Kost geen drol.

 • Profielfoto
  IsSidha

  WhatsApp… Ik gebruik het steeds minder, juist omdat de integratie met computers niet bestaat. Vooralsnog zie ik eigenlijk maar één oplossing waarin echt alles cross platform werkt en waarin sms, videogesprekken en chats naadloos werken op Android, iPhone (dat weet ik niet helemaal zeker…) en Mac en dat is Google Hangouts. Werkt ook in Firefox dus Chrome is niet verplicht.
  FaceTime? Alleen Mac en iOS.
  iMessage? Alleen Mac en iOS.
  Facebook Messenger? Vreet de batterij van m’n telefoon op. Scriptje geïnstalleerd om het gewoon vanuit de app te kunnen gebruiken.
  Skype? Gebruik ik eigenlijk alleen met tegoed voor internationale telefoongesprekken. Kost geen drol.

  Helaas.. Alles wat je nu noemt kan al jarenlang met Yahoo.. (ja, ik blijf het roepen) op alle platforms en apparaten.. zelfs al voordat er smartphones bestonden.. maar nee, dat is (blijkbaar) geen hip bedrijf meer dus gaan we ons beperken en beklagen door allerlei andere waardeloze prul te gebruiken.

 • Profielfoto
  vogel

  Yahoo… sinds dat bedrijf Flickr heeft overgenomen weiger ik daar nog mee te werken. Over waardeloze prullen gesproken.
  To each his own zullen we maar zeggen, maar dat WhatsApp web gaat nooit werken, simpelweg omdat niemand gedoe wil met QR-codes en dat soort ongein. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

 • Profielfoto
  flappah

  Je moet je de vraag stellen waarom je een iPhony wil gebruiken

  Simpel, omdat ik beslist geen Android rommel wil gebruiken!