Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 januari 2015

WhatsApp op weg naar een miljard actieve gebruikers

Ondanks dat veel gebruikers na de overname door Facebook dreigden over te stappen naar andere chatdienst, groeit WhatsApp als kool. Dit jaar kan de grens van een miljard actieve gebruikers doorbroken worden. Het afgelopen kwartaal kwamen er 100 miljoen gebruikers bij.

Totaal heeft WhatsApp nu 700 miljoen actieve gebruikers. Dat maakt voormalig CEO Jan Koum bekend op zijn Facebook-pagina. Als de groei aanhoudt, noteert de chat-app aan het eind van dit jaar een miljard actieve gebruikers. WhatsApp nu is wereldwijd de grootste chatdienst.

Al die gebruikers versturen dagelijks 30 miljard berichten. Een schril contrast met Telegram, dat eind vorig jaar bekend maakte een miljard berichten per dag af te handelen. De in Azie popualiare apps WeChat en Line volgen met respectievelijk 468 en 400 miljoen gebruikers.

Nieuwe functies in 2015

Hoewel WhatsApp in 2014 aardig groeide, bleven nieuwe functies uit. Dit jaar kunnen we echter een groot aantal nieuwe functies verwachten. Zo wordt er gewerkt aan een VOIP-dienst genaamd WhatsApp Call en zijn er hints naar een webversie van WhatsApp gevonden, daarmee gaat de chatdienst in iedere browser werken.

Op gebied van privacy wil WhatsApp een grote stap maken door berichten voortaan end-to-end te versleutelen. Daardoor kunnen WhatsApp, Facebook of kwaadwillenden nooit de inhoud van verzonden berichten zien. Apple’s eigen iMessage heeft deze strenge versleuteling al.

Screenshot van WhatsApp Call in betafase.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp op weg naar een miljard actieve gebruikers
Sluiten