Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 januari 2015

Wearables? Consumenten willen vooral een betere smartphone-accu

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas lieten fabrikanten afgelopen week hun nieuwste gadgets zien. Er was geen gebrek aan televisies met een gebogen scherm, smartwatches en drones. Maar zitten consumenten daar wel op te wachten?

Zakenblad Fortune vroeg 1000 consumenten welke feature ze het liefst in een nieuwe smartphone zouden zien. Het meest gekozen antwoord was een betere batterijduur. Het overgrote deel van de consumenten bleek niet geïnteresseerd in wearables en wist ook niet wat 4K was.

Om precies te zijn wilde 33 procent van de respondenten een betere accu. Op twee stond een snellere processor met 16 procent van de stemmen. Opvallend genoeg was er tijdens CES weinig aandacht voor nieuwe accutechnieken. Smartwatches waren er wel in overvloed, maar slechts 12 procent van de respondenten gaf aan een smartwatch te willen. Een 4K-televisie scoorde niet veel beter, maar liefst 75 procent van de ondervraagde consumenten had geen idee wat 4K is.

Nu maar hopen dat Steve Jobs gelijk had toen hij zei dat consumenten niet weten wat ze willen, totdat je ze het laat zien. Al laat het gebrek aan interesse in 3D-televisies zien dat die theorie niet altijd opgaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wearables? Consumenten willen vooral een betere smartphone-accu
Sluiten