Voormalig HP-topman gaat Apple in zakelijke markt helpen

4 reacties

Meer iPhone, iPad en Mac in het bedrijfsleven en bij overheden. Dat is de trend die Apple vorig jaar inzette door de samenwerking met IBM en het uitbrengen van 10 zakelijke apps. Een nieuw aangenomen zwaar­gewicht uit de IT-wereld gaat hiermee helpen.

Apple heeft voormalig HP-topman John Solomon aangenomen. Dit bevestigt het tegenover Re/Code. Solomon heeft een lange carrière bij HP achter de rug waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de print- en computertak. Hij verliet HP in december van 2014 om voor Apple te gaan werken.

John Solomon bij zijn voormalig werkgever HP.
John Solomon bij zijn voormalig werkgever HP.

Het is niet duidelijk wat zijn precieze rol bij Apple wordt, al heeft Re/Code van insiders vernomen dat Solomon leiding gaat geven aan een nieuwe zakelijke sales-afdeling. Er wordt ook gespeculeerd over een rol in de sales bij het Apple Watch-team, maar dat is onwaarschijnlijk gezien Apple daar al een Zwitserse horlogeman afkomstig van TAG Heuer voor heeft aangenomen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  pff stel eerst eens u klanten te vreden met een bug free os.
  als het vertrouwen daar slinkt zal het op zakelijk vlak zeker niet groeien.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Inderdaad steveb! Om nog maar te zwijgen over het feit dat Apple je elk jaar een geheel nieuwe extreem buggy en ongetest versie in je maag splitst die je zo ongeveer verplicht bent om af te nemen.

  Komt nog bij dat Apple geen server meer heeft, en je ook niet in staat bent OS X Server in virtualisatie op een ander platform te draaien. Je MOET dus wel een ander platform gaan draaien, maar dan verlies je je user management.

  Remote desktop werkt ook al jaren niet meer normaal, distribueren van software moet je inmiddels al met andere partijen doen, een fatsoenlijke mail oplossing idem dito, en roaming profiles heeft nooit fatsoenlijk op een Mac gewerkt zonder hoofdpijn.

  Als klap op de vuurpijl werken voorgaande OS’en van Apple nog steeds niet bug vrij en doet Apple daar voor het gemak ook niets meer aan.

  Veel succes ermee Apple. Too little, too late!

 • Profielfoto
  Brims

  Voor jullie dan want de rest van de wereld heeft al jaren die gatenkaas van MS geslikt. En dus kan Apple dat ook en misschien nog wel beter.

  Ik ben blij dat ze zaken doen met IBM en ik hoop dat ze er veel van leren!

 • Profielfoto
  Wauters

  Ik weet niet of ik het goed moet vinden.

  Meer en meer zie je dat Tim C. zich inlaat met specialisten van alle fronten die dan hun software ervaringen in de Apple structuren willen steken.
  Gevolg is dat de ooit sterke software-basis van OSX en iOS wat uiteen begint te rafelen (cfr. Marco Arment, http://www.marco.org/2015/01/04/apple-lost-functional-high-ground)

  Het is duidelijk dat Apple bestuurd wordt door een financieel specialist en niet meer door een computer specialist die een eigenzinnige, visionaire en correcte kijk op de hedendaagse technologie had.