Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

Voormalig HP-topman gaat Apple in zakelijke markt helpen

Meer iPhone, iPad en Mac in het bedrijfsleven en bij overheden. Dat is de trend die Apple vorig jaar inzette door de samenwerking met IBM en het uitbrengen van 10 zakelijke apps. Een nieuw aangenomen zwaar­gewicht uit de IT-wereld gaat hiermee helpen.

Apple heeft voormalig HP-topman John Solomon aangenomen. Dit bevestigt het tegenover Re/Code. Solomon heeft een lange carrière bij HP achter de rug waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de print- en computertak. Hij verliet HP in december van 2014 om voor Apple te gaan werken.

John Solomon bij zijn voormalig werkgever HP.

Het is niet duidelijk wat zijn precieze rol bij Apple wordt, al heeft Re/Code van insiders vernomen dat Solomon leiding gaat geven aan een nieuwe zakelijke sales-afdeling. Er wordt ook gespeculeerd over een rol in de sales bij het Apple Watch-team, maar dat is onwaarschijnlijk gezien Apple daar al een Zwitserse horlogeman afkomstig van TAG Heuer voor heeft aangenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voormalig HP-topman gaat Apple in zakelijke markt helpen
Sluiten