Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen gaat nog dit jaar CarPlay ondersteunen

Tijdens de aankondiging van CarPlay vorig jaar was Volkswagen de grote afwezige in het lijstje met genoemde partners. Vandaag heeft de autofabrikant tijdens CES laten weten ook CarPlay te gaan ondersteunen in zijn nieuwe infotainment-systeem genaamd MIB II.

Naast Apple CarPlay is er ook ondersteuning voor Android Auto en MirrorLink dat onder andere met smartphones van HTC, LG en Sony werkt. De prijs en een precieze releasedatum zijn nog onbekend. Volkswagen zegt alleen dat het later dit jaar leverbaar is bij nieuwe auto’s.

In een persbericht laat de Duitse fabrikant weten dat het MIB II-systeem tegelijk in de VS en Europa op de markt gebracht wordt. Volkswagen is een van de laatste fabrikanten die ondersteuning voor CarPlay aankondigt. Inmiddels zijn diverse inbouwsystemen van Pioneer, Alpine en Parrot beschikbaar. Andere automerken als BMW en Mercedes-Benz en doen al vanaf het begin mee met CarPlay.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volkswagen gaat nog dit jaar CarPlay ondersteunen
Sluiten