Volkswagen gaat nog dit jaar CarPlay ondersteunen

7 reacties

Tijdens de aankondiging van CarPlay vorig jaar was Volkswagen de grote afwezige in het lijstje met genoemde partners. Vandaag heeft de autofabrikant tijdens CES laten weten ook CarPlay te gaan ondersteunen in zijn nieuwe infotainment-systeem genaamd MIB II.

Naast Apple CarPlay is er ook ondersteuning voor Android Auto en MirrorLink dat onder andere met smartphones van HTC, LG en Sony werkt. De prijs en een precieze releasedatum zijn nog onbekend. Volkswagen zegt alleen dat het later dit jaar leverbaar is bij nieuwe auto’s.

In een persbericht laat de Duitse fabrikant weten dat het MIB II-systeem tegelijk in de VS en Europa op de markt gebracht wordt. Volkswagen is een van de laatste fabrikanten die ondersteuning voor CarPlay aankondigt. Inmiddels zijn diverse inbouwsystemen van Pioneer, Alpine en Parrot beschikbaar. Andere automerken als BMW en Mercedes-Benz en doen al vanaf het begin mee met CarPlay.
connected_golf_4485

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Eindelijk komt er beweging in dit project. Hopelijk wordt dit niet zoals Apple Ping, Apple Maps en andere dingen die gefaald hebben. Dit ziet er veelbelovend uit.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Zou er op termijn ook een inbouwsysteem komen? Wij hebben twee weken geleden een nieuwe Ford aangeschaft en hoewel er voice command is en je je iPhone ook kunt aansluiten zou het tof zijn om ook zo’n systeem te kunnen inbouwen.

 • Profielfoto
  Afroman

  Pioneer en Alpine zijn ermee bezig.

 • Profielfoto
  Beninho

  Fantastisch, bovendien draait het allemaal in de QNX omgeving las ik.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Kennen jullie Ignition?

  Scheelt je honderden euro’s als je toch al een iPad hebt.
  Maar ook als je speciaal daarvoor een iPad zou moeten kopen scheelt het een hoop geld.

  http://www.iphonehacks.com/2014/12/ignition-carplay-activator-jailbreak-tweak.html

  En na het installeren van een paar apps:

 • Profielfoto
  bennie

  Heb momenteel een after market apparaat van pioneer in de auto met carplay. Werkt heerlijk! Zou wel wat meer apps willen hebben, maar dat gaat (nu nog) niet.

 • Profielfoto
  fastshifter

  Zal dit een software update zijn voor bestaande VW’s met MIB-II? Of moet je wachten met aanschaffen van een nieuwe auto tot dit er standaard in zit?