Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 januari 2015

Virtueel steun betuigen met CHARLIE-app, goedgekeurd door Tim Cook

Na de ontknoping van de aanslagen op het satirische weekblad Charlie Hebdo vorige week, klinkt overal in Europa de bekende leus “Je suis Charlie!”. Ook Apple paste afgelopen vrijdag zijn Franse website aan en betuigde met een banner steun aan Charlie Hebdo.

Zojuist is de app Je suis CHARLIE! verschenen. Het is een virtuele petitie in de vorm van een app. Door je locatie op een kaart te pinnen betuig je steun aan Charlie Hebdo en de persvrijheid in het algemeen. Hoewel de app op Frankrijk gericht is, wordt deze al wereldwijd gebruikt.

Het duurt vaak een week of twee voordat een app door Apple wordt goedgekeurd. Voor een Charlie-app zou dat te laat zijn. Daarom stuurde de maker een e-mail naar Apple CEO Tim Cook met de vraag of het niet sneller kon.

Hij kreeg snel mail terug van Cook’s assistent, die regelde dat de app binnen no-time in de App Store stond. Op moment van schrijven zijn er bijna 50.000 ‘Charlies’. Wil je daar ook bij horen? Dan kan je de app in de App Store downloaden.

De app is nog buggy en vraagt niet altijd toestemming om je locatie te gebruiken, waardoor je in een oceaan terecht komt. Gebruik van je locatie handmatig toestaan via Instellingen > Privacy helpt.
Een pin plaatsen gaat middels de ‘Je Suis Charlie’-knop onderaan, maar ook die verschijnt niet altijd. Waarschijnlijk het gevolg van een overbelaste server.

[Bron: iPhon.fr]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Virtueel steun betuigen met CHARLIE-app, goedgekeurd door Tim Cook
Sluiten