Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 januari 2015

Twitter voegt ‘Tweets Gemist’ toe aan app

Wie de vandaag Twitter app op zijn iPhone, iPod of iPad opent, heeft kans begroet te worden door een nieuw scherm. Het sociale netwerk heeft een nieuwe functie gelanceerd die de meest interessante Tweets sinds het laatste gebruik van de app samenvat.

De nieuwe functie heet’While you were away‘ en is vooral gericht op gebruikers die de app weinig gebruiken. Wie constant zijn timeline checkt, zal de samenvatting zelden tegenkomen. De Tweets worden geselecteerd op basis van populariteit en interacties zoals retweets en favorieten.

Het overzicht is bovenaan in de app meteen weg te klikken en het verdwijnt automatisch nadat je bijgelezen bent. Twitter zegt zich in een blogpost te blijven focussen op het realtime karakter van de dienst en wil niet als Facebook je hele timeline met algoritmes samenstellen.

De Twitter-app voor iOS krijgt de ‘Tweets Gemist’ functie als eerst. Volgens het sociale netwerk is deze vandaag nog actief en is een app-update niet nodig. Twitter voor web en Android volgen later. Over Windows Phone is niets gezegd en alternatieve Twitter-apps als Tweetbot of Echofon krijgen de functie niet.

Nu maar hopen dat het algoritme goed is en je niet eerst door 20 memes en kattenplaatjes hoeft te scrollen voordat de timeline zichtbaar is.

Reageer op artikel:
Twitter voegt ‘Tweets Gemist’ toe aan app
Sluiten