Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 januari 2015

Tim Cook: 85 procent nieuwe iPhone-kopers zijn switchers

De monsterlijke groei van de iPhone in het afgelopen kwartaal blijft de gemoederen bezig houden. In een interview met The Wall Street Journal geeft Apple-CEO Tim Cook toelichting op Apple’s beste kwartaalcijfers ooit. De vraag is; kan de iPhone deze groei voortzetten?

Cook zegt dat de 46 procent groei meer dan een tijdelijke piek is. Hij claimt dat 85 procent van de nieuwe iPhone-kopers afgelopen kwartaal overstapte van een ander merk, vooral Android-telefoons. Bezitters van een oudere iPhone zullen volgens Cook voor verdere groei zorgen.

Tijdens de conference call na de presentatie van de kwartaalcijfers op woensdag wist Tim Cook al te melden dat de ‘Android-swiching-rate’ voor het derde jaar op rij groeit. Het grootste deel van de overstappers bevindt zich in Azië. In China werden het afgelopen kwartaal twee keer meer iPhones verkocht dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Eerder bleek al dat iPhone 6 ook in Japan en Zuid-Korea gewilder dan ooit is.

Volgens Cook zullen de Apple Watch en Apple Pay ook bijdragen aan het voortzetten van de groeispurt. Om deze producten te gebruiken is een moderne iPhone vereist en dat houdt in dat bestaande iPhone-gebruikers eerder geneigd zullen zijn te upgraden.

Reageer op artikel:
Tim Cook: 85 procent nieuwe iPhone-kopers zijn switchers
Sluiten