Tim Cook: 85 procent nieuwe iPhone-kopers zijn switchers

7 reacties

De monsterlijke groei van de iPhone in het afgelopen kwartaal blijft de gemoederen bezig houden. In een interview met The Wall Street Journal geeft Apple-CEO Tim Cook toelichting op Apple’s beste kwartaalcijfers ooit. De vraag is; kan de iPhone deze groei voortzetten?

Cook zegt dat de 46 procent groei meer dan een tijdelijke piek is. Hij claimt dat 85 procent van de nieuwe iPhone-kopers afgelopen kwartaal overstapte van een ander merk, vooral Android-telefoons. Bezitters van een oudere iPhone zullen volgens Cook voor verdere groei zorgen.

Tijdens de conference call na de presentatie van de kwartaalcijfers op woensdag wist Tim Cook al te melden dat de ‘Android-swiching-rate’ voor het derde jaar op rij groeit. Het grootste deel van de overstappers bevindt zich in Azië. In China werden het afgelopen kwartaal twee keer meer iPhones verkocht dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Eerder bleek al dat iPhone 6 ook in Japan en Zuid-Korea gewilder dan ooit is.

Volgens Cook zullen de Apple Watch en Apple Pay ook bijdragen aan het voortzetten van de groeispurt. Om deze producten te gebruiken is een moderne iPhone vereist en dat houdt in dat bestaande iPhone-gebruikers eerder geneigd zullen zijn te upgraden.
watch-phone

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Tim Cook: 85 procent nieuwe iPhone-kopers zijn switchers

  .
  Ik weet niet of dit eigenlijk wel zo positief is.

  Als 85% van de iPhone bezitters afkomstig is van andere merken betekent dat ook dat maar 15% van de omzet aan nieuwe iPhones van iPhone bezitters zelf komt.

  Leuk voor de korte termijn zo’n sterke groei, maar een mogelijk probleem op de langere termijn.

 • Profielfoto
  ro_me

  Is dat niet logisch? In China is elke nieuwe iPhone gebruiker een switcher, of waren daar uitsluitend mensen die geen smartphone hadden?

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Tim Cook: 85 procent nieuwe iPhone-kopers zijn switchers

  .
  Ik weet niet of dit eigenlijk wel zo positief is.

  Als 85% van de iPhone bezitters afkomstig is van andere merken betekent dat ook dat maar 15% van de omzet aan nieuwe iPhones van iPhone bezitters zelf komt.

  Leuk voor de korte termijn zo’n sterke groei, maar een mogelijk probleem op de langere termijn.

  Denk dat het niet zo zwart/wit is. Mensen die al een iPone bezitten zullen later overstappen, of niet. Elke iPhone is natuurlijk een geweldig product en die zet je niet zomaar aan de kant. Van de nieuwe groep kun je verwachten dat een X% ook weer voor een nieuwe versie gaat. Blijft natuurlijk allemaal een strijd.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Ik denk ook dat het aantal iPhone naar iphone6 lager is omdat veel gebruikers niet zitten te wachten op het nieuwe formaat.

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik denk ook dat het aantal iPhone naar iphone6 lager is omdat veel gebruikers niet zitten te wachten op het nieuwe formaat.

  Wat ik toch wel bijzonder vind. Sinds ik de iPhone 6 heb ben ik zo tevreden met het formaat. Deze is precies goed en dat hoor ik veel van trouwe Apple gebruikers om mij heen. Als ik een iphone 5 in me handen heb dan merk je toch dat het net te klein is.

  Wat ik wel een plus punt vind van de 5 is dat het wel makkelijker in de hand ligt. Als ik het opweeg tegen elkaar dan vind ik een groter scherm toch belangrijker. Ik gebruik al een iPhone sinds den beginnen dus ik ben geen grotere gewend.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vraag me echt af of het wel zo is als Tim Cook zegt. Als 85% van de iPhone 6(Plus) verkopen in het afgelopen kwartaal afkomstig is van overstappers van Android, zou dit betekenen dat maar 15% van de verkoop iPhone gebruikers zijn die het nieuwste model hebben aangeschaft. Ik vind dat wel erg weinig. Natuurlijk hebben veel mensen een 2-jarig abonnement en een aantal daarvan moest misschien nog een jaar wachten. Misschien zijn er veel die nog steeds heel tevreden zijn met hun iPhone 5(S) – en terecht. Ik denk dat niet dat het grotere formaat een reden voor iPhone gebruikers is om geen iPhone 6 te kopen. Hij biedt ook nog zoveel andere voordelen, zoals een veel efficiënter batterijgebruik. En wie écht op 4″ scherm wil blijven: ik voorspel nu al een iPhone 6S Mini in september van dit jaar.
  Die gaat er zeker komen. Zelf ben ik enorm tevreden met mijn 6 Plus. Heerlijk dat grote scherm en batterij die je bijna niet leeg krijgt!

 • Profielfoto
  Marijn100

  Guilty!