T-Mobile schaft roamingkosten voor bellen en sms’en binnen Europa af

4 reacties

In aanloop naar het volledig afschaffen van roamingkosten binnen de Europese Unie, heeft T-Mobile vandaag aangekondigd niet langer roamingkosten bellen en sms’en binnen de EU in rekening te brengen. De verandering geldt alleen bij nieuwe abonnementen.

Met nieuwe abonnementen die vanaf 19 januari verkrijgbaar zijn, kunnen klanten tot 120 minuten bellen naar, in en tussen EU-landen uit hun eigen belbundel. Gebeld worden is gratis en het sturen en ontvangen van SMS binnen de gehele Europese Unie is ook gratis.

Voor mobiel internet blijven de roamingkosten voorlopig nog bestaan. Volgens de provider is dat een kwestie van tijd omdat contracten met andere providers in Europa op de schop moeten. Voor bellen en sms’en was dat het snelst te realiseren, maar voor data is afspraken maken nog te moeilijk.

Geen roamingkosten voor bellen en sms'en in de 'Zone 1' landen.
Geen roamingkosten voor bellen en sms’en in de ‘Zone 1’ landen.

Stel Samen & Stel Bij

Het afschaffen van de roamingkosten voor bellen en sms’en is onderdeel van het nieuwe abonnementenmodel ‘Stel Samen & Stel Bij’. Daarmee kunnen klanten iedere maand bel- en internetbundel aanpassen. Bestaande klanten kunnen overstappen naar de nieuwe abonnementen, maar de precieze voorwaarden zijn nog onbekend. De ‘Travel & Surf’ databundels voor gebruik in het buitenland blijven in ongewijzigde vorm bestaan.

Europese wens van Neelie Kroes

De provider loop vooruit op de wens van de Europese Unie om roaming­kosten af te schaffen. Een voorstel van Neelie Kroes hierover werd vorig jaar door het Europarlement aangenomen. Hierdoor zijn roamingkosten in de EU binnenkort, waarschijnlijk vanaf december, verleden tijd.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Terecht.
  De #telecommaffia moet stoppen met consumenten oplichten.
  t-mobile nl en t-mobile be zijn uiteindelijk het zelfde bedrijf die de belasting onderduiken via via constructies.

  Voor mobiel internet blijven de roamingkosten voorlopig nog bestaan. Volgens de provider is dat een kwestie van tijd omdat contracten met andere providers in Europa op de schop moeten

  Nee het is een kwestie van willen.
  Of niet willen in dit geval. Want ja tmobile nl en tmobile be kunnen samen het (schijn) contract opzeggen.

  Dit komt in zelfde straatje als : De benzine is nog duur vanwege de oude olievoorraden.

 • Profielfoto
  klaasb

  De Nederlandse provider Choozze (actief op het t-mobile netwerk) biedt wel internetten in Europa zonder roamingkosten. Zal nog een kwestie van tijd zijn voordat de rest volgt.

 • Profielfoto
  macpride

  Stoppen met roamingkosten = de winst afromen
  Hulde aan Neelie!

 • Profielfoto
  computer space

  Nu nog vendor lockin op software verbieden. Ik zou willen dat EU eens ballen toont door alle apparatuur met code te verplichten tot een open bootloader. Dat zou enorm schelen in alle “slimme” kastjes die ik jaarlijks naar de stort breng. Autos, routers, tvs, telefoons, wasmachines, noem maar op.