Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 januari 2015

Stanford biedt gratis cursus Swift

Stanford, het is een van de meest prestigieuze universiteiten van de wereld. William Hewlett en David Packard vonden er elkaar, Larry Page en Sergey Brin bouwden er hun eerste Google-zoekmachine, de Belgische Koning Filip haalde er zijn master en Reese Witherspoon… maakte er haar studie niet af.

De universiteit ligt in Silicon Valley en heeft van oudsher een sterke band met de techwereld. Het is dan ook niet vreemd dat Stanford nu als een van de eerste universiteiten een cursus Swift aanbiedt, Apple’s nieuwe ontwikkeltaal voor iOS 8. en geheel in lijn met de ongeschreven wetten van de 21e eeuw is de cursus gratis te volgen via iTunes U.

De cursus ‘Developing iOS 8 Apps with Swift‘ focust op de verschillende tools en API’s die Swift biedt om iOS-apps te bouwen. Na een algemene introductie op iOS, Xcode en Swift zal dieper ingegaan worden op de laatste twee. Onderwerpen als user interactie en interface-design, animatie, mobile device power management, multi-threading, netwerken en performance zullen gedurende een reeks colleges ter sprake komen.

De cursus is afgelopen week begonnen. Inmiddels zijn er video’s en Keynote-slide van de eerste twee colleges beschikbaar. Wie zich via iTunes U (gratis) abonneert krijgt nieuwe colleges automatisch binnen.

Denk overigens niet dat je met de Stanford-cursus een laagdrempelige introductie op het leren programmeren krijgt. Ervaring met programmeren in C en object-georienteerd programmeren is vereist, volgens de universiteit.

Tijdens de WWDC 2014 onthulde Apple Swift als opvolger van Objective C voor de ontwikkeling van iOS-apps. Sindsdien bracht het bedrijf zelf een gratis cursus uit in de iBook Store en werd een blog geopend voor en door Swift-ontwikkelaars. Maar ja, zeg nou zelf; Swift leren aan Stanford University klinkt toch net iets sexy-er.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stanford biedt gratis cursus Swift
Sluiten