Stanford biedt gratis cursus Swift

3 reacties

Stanford, het is een van de meest prestigieuze universiteiten van de wereld. William Hewlett en David Packard vonden er elkaar, Larry Page en Sergey Brin bouwden er hun eerste Google-zoekmachine, de Belgische Koning Filip haalde er zijn master en Reese Witherspoon… maakte er haar studie niet af.

De universiteit ligt in Silicon Valley en heeft van oudsher een sterke band met de techwereld. Het is dan ook niet vreemd dat Stanford nu als een van de eerste universiteiten een cursus Swift aanbiedt, Apple’s nieuwe ontwikkeltaal voor iOS 8. en geheel in lijn met de ongeschreven wetten van de 21e eeuw is de cursus gratis te volgen via iTunes U.

De cursus ‘Developing iOS 8 Apps with Swift‘ focust op de verschillende tools en API’s die Swift biedt om iOS-apps te bouwen. Na een algemene introductie op iOS, Xcode en Swift zal dieper ingegaan worden op de laatste twee. Onderwerpen als user interactie en interface-design, animatie, mobile device power management, multi-threading, netwerken en performance zullen gedurende een reeks colleges ter sprake komen.

De cursus is afgelopen week begonnen. Inmiddels zijn er video’s en Keynote-slide van de eerste twee colleges beschikbaar. Wie zich via iTunes U (gratis) abonneert krijgt nieuwe colleges automatisch binnen.

Denk overigens niet dat je met de Stanford-cursus een laagdrempelige introductie op het leren programmeren krijgt. Ervaring met programmeren in C en object-georienteerd programmeren is vereist, volgens de universiteit.

Tijdens de WWDC 2014 onthulde Apple Swift als opvolger van Objective C voor de ontwikkeling van iOS-apps. Sindsdien bracht het bedrijf zelf een gratis cursus uit in de iBook Store en werd een blog geopend voor en door Swift-ontwikkelaars. Maar ja, zeg nou zelf; Swift leren aan Stanford University klinkt toch net iets sexy-er.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  Apple leert je swift, gratis

 • Profielfoto
  AppChanger

  Er is al een Nederlands alternatief.
  Namelijk iOS Academie!
  Je kan er gratis een account aan maken. Dan heb je toegang tot een forum waar je met al je vragen terecht kan. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om het boek “Apps bouwen met Swift” aan te schaffen. Dit is echt een aanrader voor iedereen die wil beginnen programmeren met Swift. Alles wordt er stap voor stap in uitgelegd waardoor je zelfs zonder enige programmeer ervaring leert programmeren. Na het lezen van het boek bouw je je eigen app! Daarnaast is er ook de mogelijkheid om videocursussen te volgen. In deze cursussen wordt alles wat in het boek wordt aangehaald verteld. Daarbij krijg je ook nog wat meer uitleg over bepaalde aspecten. Kortom echt een aanrader en in het Nederlands!

 • Profielfoto
  koen

  Reclame is helaas niet toegestaan op OMT.