Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 januari 2015

Snapchat snelstgroeiende chat-app in Nederland

Nederlanders zijn gek op appen en snappen. Ongeveer 9,4 miljoen gebruikers gebruiken WhatsApp actief, maar Snapchat groeit het hardst van alle chat-apps. Dat blijkt uit een onder­zoek van Telecompaper naar het gebruik van mobiele applicaties in Nederland.

Eind 2013 waren er ongeveer 690.000 Nederlandse Snapchatters, een jaar later waren dat er 1,49 miljoen. Het gebruik van de app waarmee foto’s en video’s verzonden kunnen worden verdubbelde ruim. WhatsApp groeide het afgelopen jaar minder hard, namelijk met 18 procent.

Verder blijkt dat Nederlandse smartphonegebruikers in toenemende mate gebruik maken van Skype. Volgens de studie groeide het gebruik van de Skype-app het afgelopen jaar met 14 procent. Dat komt neer op 2,9 miljoen actieve Nederlandse gebruikers.

Bron: Telecompaper Dutch Apps Market.

De 18 procent groei van WhatsApp staat gelijk aan 1,5 miljoen nieuwe Nederlandse gebruikers. Hoewel WhatsApp minder hard groeide, lijkt er in absolute aantal nog geen einde aan de koppositie van de app te komen. WhatsApp werd vorig jaar overgenomen door Facebook.

Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg probeerde ook Snapchat meermaals te kopen, maar een bod van 3 miljard dollar werd afgeslagen.

Reageer op artikel:
Snapchat snelstgroeiende chat-app in Nederland
Sluiten