Snapchat snelstgroeiende chat-app in Nederland

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Nederlanders zijn gek op appen en snappen. Ongeveer 9,4 miljoen gebruikers gebruiken WhatsApp actief, maar Snapchat groeit het hardst van alle chat-apps. Dat blijkt uit een onder­zoek van Telecompaper naar het gebruik van mobiele applicaties in Nederland.

Eind 2013 waren er ongeveer 690.000 Nederlandse Snapchatters, een jaar later waren dat er 1,49 miljoen. Het gebruik van de app waarmee foto’s en video’s verzonden kunnen worden verdubbelde ruim. WhatsApp groeide het afgelopen jaar minder hard, namelijk met 18 procent.

Verder blijkt dat Nederlandse smartphonegebruikers in toenemende mate gebruik maken van Skype. Volgens de studie groeide het gebruik van de Skype-app het afgelopen jaar met 14 procent. Dat komt neer op 2,9 miljoen actieve Nederlandse gebruikers.

chatapps-nl-dec2014
Bron: Telecompaper Dutch Apps Market.

De 18 procent groei van WhatsApp staat gelijk aan 1,5 miljoen nieuwe Nederlandse gebruikers. Hoewel WhatsApp minder hard groeide, lijkt er in absolute aantal nog geen einde aan de koppositie van de app te komen. WhatsApp werd vorig jaar overgenomen door Facebook.

Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg probeerde ook Snapchat meermaals te kopen, maar een bod van 3 miljard dollar werd afgeslagen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Wat is t verschil tussen WA en Snapchat eigenlijk?
  Daar kan je ook foto’s sturen, evenals bij Telegram en iMessage? Of mis ik extra features? (‘k word ook wat ouder)

 • Profielfoto
  IsSidha

  altijd weer bijzonder om te zien dat de apps die de meeste data van je opslaan ook altijd het meest gebruikt worden..
  :x

 • Profielfoto
  IsSidha

  @SvS bij WA e.a. wordt het als bericht gestuurd en blijft het ook bij de ontvanger op de phone staan.. bij snapchat verdwijnt het na een aantal seconden weer en kan niemand er nog aankomen.. althans, dat zou de bedoeling moeten zijn

 • Profielfoto
  SvS

  @IsSidha, Dank je!

  Ben eerlijk gezegd ook niet blij met de groei van WA.:x Telegram was veelbelovend. Maar helaas heeft het niet zo mogen zijn.

 • Profielfoto
  streeff

  BBM wel eens geprobeerd? Die combineert de functionaliteit van WhatsApp en SnapChat en heeft wat betere privacy.