Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 9 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

Slechts kleine rol voor Apple TV in HomeKit

De afgelopen dagen zijn tijdens CES 2015 veel accesoires die met HomeKit werken onthuld. Door hints in een beta van software voor de Apple TV werd aangenomen dat de settopbox als centrale hub voor HomeKit zou gaan dienen. Dat blijkt toch niet het geval.

Een fabrikant van HomeKit-accessoires vertelde The Verge dat een Apple TV niet verplicht is om HomeKit in huis te laten werken. Het enige dat de settopbox toevoegt is de mogelijkheid om ook buitenshuis, als je niet met je eigen WiFi-netwerk verbonden bent, Siri-commando’s te gebruiken.

Door een Apple TV is het overal waar internet is mogelijk om te zeggen “Siri, turn the lights off”. Heb je geen Apple TV, dan ben je aangewezen op de app van een apparaat, maar werkt het ook nog steeds buitenshuis. Volgens de fabrikanten wordt de Apple TV niet gepositioneerd als hub voor HomeKit.

Software is nog niet stabiel

Hoewel HomeKit al in juni van 2014 aangekondigd werd, komen de meeste compatibele apparaten pas een jaar later op de markt. Dat heeft volgens The Verge alles te maken met Apple’s software die nog niet stabiel genoeg is. Bij handelingen die gecompliceerder zijn dan het in- of uitschakelen van een lamp, waren vaak crashes of weigerende apparaten te zien.

Accessories voor iPhone en iPad werkden doorgaans alleen als deze door Apple goedgekeurd zijn in het MFI-programma. Geen van de HomeKit-fabrikanten heeft nog zo’n keurmerk omdat het de uitgave nog niet gestart is. Alles duidt op werk in uitvoering van Apple’s kant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slechts kleine rol voor Apple TV in HomeKit
Sluiten