Shure onthult 4 apparaten voor een opnamestudio op zakformaat

8 reacties

Met de ingebouwde microfoon van de iPhone is een aardig resultaat te bereiken, maar voor professionele opnamen is een betere micro­foon vaak wenselijk. Microfoonfabrikant Shure heeft tijdens CES 2015 vier nieuwe microfoons voor iPhone en Mac aangekondigd.

De nieuwe microfoons hebben de naam MOTIV gekregen en zijn voorzien van zowel een Lightining- als USB-aansluting. Dit maakt de mics bruikbaar op zowel iPhone als Mac. Er zijn verschillende microfoons voor verschillende doeleinden, maar hebben een ding gemeen; ze passen in je jaszak.

Van links naar rechts: MV88, MV51, MV5, MVi.
Van links naar rechts: MV88, MV51, MV5, MVi.

De MV88 is de kleinste telg in de familie. Je klikt ‘m direct op je iPhone of iPad en kunt de microfoon richten. Dat maakt de microfoon niet alleen handig voor het opnemen van instrumenten of een concert, maar ook bij het opnemen van (video) interviews.

Met de MV51 gaat Shure een stapje verder. Deze groot membraam microfoon kan zowel via Lightning op iPhone als via USB op Mac aangesloten worden. Via een paneel aan de voorkant kunnen verschillende presets voor gekozen worden voor het opnemen van zang, spraak een instrument of band. De mic heeft tevens een ingebouwde kickstand.

De MV5 is de eenvoudigere versie van de MV51. Het paneel aan de voorkant ontbreekt en het membraam is kleiner. Wel wordt een bureaustandaard meegeleverd. Dat maakt de microfoon vooral geschikt voor het opnemen van spraak (podcasting) of een klein instrument.

Als laatste is de Mvi een vreemde eend tussen alle microfoons. Het is geen microfoon, maar een versterker waarmee een geluidsbron opgenomen kan worden. Denk hierbij aan een elektrische gitaar, microfoon of keyboard. Er is een mogelijkheid om de opname direct af te luisteren via een hoofdtelefoonaansluting aan de achterkant.
shure-app
Met de bijgeleverde app kunnen direct opnamen gemaakt worden, is een equalizer en compressor beschikbaar en kunnen microfoons gericht en het volume afgesteld worden.

De microfoons zijn vanaf de zomer te koop, prijzen nog onbekend. Meer info op de Nederlandse Shure-site of in een brochure in het engels.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  Die MV5, zwart met rode stof ziet er wel heel gaaf uit

 • Profielfoto
  djneo

  De amerikaanse website is trouwens veel meer gevuld met informatie dan de nederlandse

  http://www.shure.com/americas/stories/motiv-digital-microphones?utm_source=shure.com&utm_medium=Referral&utm_content=Homepage%20Hero&utm_campaign=Motiv

  net als de brochure

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Super Cool! Zeker voor adhok opnames!

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Hebben ze ook fantoomvoeding nodig?;)

  Ik zie het de profs nog niet gebruiken. Zal wel lekker goedkoop zijn. Mobiel als zender! Wie weet komt het nog:)

 • Profielfoto
  csteelooper

  @ndunsbergen weet je wel waar je over praat? Fantoomvoeding op USB-/Lightning-microfoons? Ga dat nog maar een keer overdenken.
  Deze microfoons zijn voor gebruik zonder mengtafel; direct naar Mac of iDevice. Dus fantoomvoeding is niet nodig. Die vraag hoort niet eens bij deze serie producten. Een en ander zou anders zijn als je (ook) een verbinding via XLR had, maar dat is niet zo.

  Je uitspraak “ik zie professionals dit niet gebruiken” raakt eveneens kant noch wal, want het ontbreken van XLR of fantoomvoeding maakt deze producten niet meteen ongeschikt voor professionals. Ze zijn misschien niet geschikt voor studiotechniek, maar des te meer voor journalistiek. Ook een gewaardeerd vakgebied, dunkt me.

 • Profielfoto
  Koezel

  @Csteeloper:
  De MVI is een digitale audio interface en geen microfoon. Het heeft XLR en jack inputs. Tevens kan deze aangesloten worden op een desktop (laptop) of een smartphone. Het apparaatje voorziet zo ook de 48V voor een condensatormicrofoon.

 • Profielfoto
  pruus

  Ik vind de vormgeving retro. Retro is een trend op dit moment en trekt dus de aandacht. Maar bij een modern apparaat als een iPhone dus gigantisch lelijk. En wil je je opnameapparaat wel zo erg laten opvallen? Ik niet. Zou Steve zich omdraaien als hij dit zag?

 • Profielfoto
  Лукас

  Echt iets voor het maken van bootlegs!