Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 7 januari 2015

Shure onthult 4 apparaten voor een opnamestudio op zakformaat

Met de ingebouwde microfoon van de iPhone is een aardig resultaat te bereiken, maar voor professionele opnamen is een betere micro­foon vaak wenselijk. Microfoonfabrikant Shure heeft tijdens CES 2015 vier nieuwe microfoons voor iPhone en Mac aangekondigd.

De nieuwe microfoons hebben de naam MOTIV gekregen en zijn voorzien van zowel een Lightining- als USB-aansluting. Dit maakt de mics bruikbaar op zowel iPhone als Mac. Er zijn verschillende microfoons voor verschillende doeleinden, maar hebben een ding gemeen; ze passen in je jaszak.

Van links naar rechts: MV88, MV51, MV5, MVi.

De MV88 is de kleinste telg in de familie. Je klikt ‘m direct op je iPhone of iPad en kunt de microfoon richten. Dat maakt de microfoon niet alleen handig voor het opnemen van instrumenten of een concert, maar ook bij het opnemen van (video) interviews.

Met de MV51 gaat Shure een stapje verder. Deze groot membraam microfoon kan zowel via Lightning op iPhone als via USB op Mac aangesloten worden. Via een paneel aan de voorkant kunnen verschillende presets voor gekozen worden voor het opnemen van zang, spraak een instrument of band. De mic heeft tevens een ingebouwde kickstand.

De MV5 is de eenvoudigere versie van de MV51. Het paneel aan de voorkant ontbreekt en het membraam is kleiner. Wel wordt een bureaustandaard meegeleverd. Dat maakt de microfoon vooral geschikt voor het opnemen van spraak (podcasting) of een klein instrument.

Als laatste is de Mvi een vreemde eend tussen alle microfoons. Het is geen microfoon, maar een versterker waarmee een geluidsbron opgenomen kan worden. Denk hierbij aan een elektrische gitaar, microfoon of keyboard. Er is een mogelijkheid om de opname direct af te luisteren via een hoofdtelefoonaansluting aan de achterkant.

Met de bijgeleverde app kunnen direct opnamen gemaakt worden, is een equalizer en compressor beschikbaar en kunnen microfoons gericht en het volume afgesteld worden.

De microfoons zijn vanaf de zomer te koop, prijzen nog onbekend. Meer info op de Nederlandse Shure-site of in een brochure in het engels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Shure onthult 4 apparaten voor een opnamestudio op zakformaat
Sluiten