Screenshots beheer-app Apple Watch onthullen nieuwe functies

4 reacties

Het scherm van de Apple Watch is te klein om een hele menu met instellingen te weergeven, daarom heeft Apple deze naar een aparte iPhone-app verplaatst. De zogenaamde Apple Watch ‘Companion’ app blijkt al in de laatste betaversie van iOS 8.2 te zitten.

Screenshots van de Companion-app geven een eerste kijk op alle instelbare mogelijkheden van de Apple Watch. Het horloge blijkt ook een aantal functies te bevatten waar Apple nog niet eerder over heeft gerept. Wij zetten de meest opvallende instellingen en functies op een rij.

Volgorde van iconen wijzigen als op iPhone

Het wijzigen van de volgorde en plaats van de iconen op de Apple Watch kan op dezelfde manier als op de iPhone. Vasthouden en verplaatsen, maar wel in de beheer-app en niet op het horloge zelf.
watch-app-layout

Monogram en berichtenindicator op wijzerplaat

Naast het weergeven van de tijd, kan er ook een monogram op de wijzerplaat geplaatst worden. Dat is een kort woord van maximaal vier letters. Een rode indicator kan aangeven of er notificaties zijn en wekkers en herinneringen kunnen wel of niet op de Watch weergeven worden.
watch-app-wijzerplaat

Berichten / iMessage

Omdat de Apple Watch geen toetsenbord heeft, is spraak de enige manier om berichten te beantwoorden. Via de app kan gekozen worden om gesproken berichten direct te verzenden of deze eerst om te zetten naar tekst. Ook mogelijk: Alle berichten weergeven, of alleen die van bepaalde personen.
watch-app-berichten

Gezondheid en Fitness

Een belangrijk onderdeel van de Apple Watch is health tracking. Er is geen gebrek aan alerts en zelfs een beetje coaching is mogelijk. Zo kan het horloge een seintje geven als je te lang gezeten hebt. De hartslagmeter en andere sensoren worden gebruikt om het aantal verbrande calorieën en aantal gelopen stappen te berekenen.
watch-app-fitness

En verder

 • Apple Maps kan je tijdens het navigeren tikjes op je pols geven als het tijd is om af te slaan.
 • Net als de iPhone is er gedacht aan toegankelijkheid. VoiceOver, grijstinten en minder animaties zijn in te stellen.
 • De Apple Watch is te beveiligen met een viercijferige code. Dit is vereist om Apple Pay te activeren. De code hoeft alleen ingevoerd te worden als het horloge van je pols is geweest.
 • Het is mogelijk om geselecteerde foto’s op de Apple Watch op te slaan zodat deze ook zonder connectie met een iPhone zichtbaar zijn.
 • De Apple Watch heeft bruikbaar intern geheugen voor liedjes en foto’s, via de beheer-app kan bekeken worden hoeveel ruimte vrij is. De opslag­capaciteit is nog niet bekend.

De Apple Watch is waarschijnlijk in maart verkrijgbaar vanaf 350 dollar. Er worden drie varianten van het horloge uitgebracht.
watch-edities
[Screenshots: Steven Troughton-Smith via 9to5Mac]

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Ansems

  Ik ben toch zo benieuwd wanneer hij verkrijgbaar is!

 • Profielfoto
  KrijnB

  Aftellen tot de  watch is begonnen! Ben ook erg benieuwd naar het eindresultaat en hoe het in de praktijk gaat werken. Ben er nog altijd positief over, dit in tegen stelling tot andere (Polansky lees je mee?) die verwachtingen hebben die simpelweg niet realistisch zijn voor zo’n klein apparaatje.

 • Profielfoto
  Daan van der Weele

  Ben erg benieuwd of die gelijk in Nederland te koop gaat zijn. Anders ga ik zeker naar Duitsland!

 • Profielfoto
  Belgie16

  Ik hoop dat hij beschikbaar is in april dan ben ik in New York, kan hem dan gelijk daar kopen