Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 januari 2015

Screenshots beheer-app Apple Watch onthullen nieuwe functies

Het scherm van de Apple Watch is te klein om een hele menu met instellingen te weergeven, daarom heeft Apple deze naar een aparte iPhone-app verplaatst. De zogenaamde Apple Watch ‘Companion’ app blijkt al in de laatste betaversie van iOS 8.2 te zitten.

Screenshots van de Companion-app geven een eerste kijk op alle instelbare mogelijkheden van de Apple Watch. Het horloge blijkt ook een aantal functies te bevatten waar Apple nog niet eerder over heeft gerept. Wij zetten de meest opvallende instellingen en functies op een rij.

Volgorde van iconen wijzigen als op iPhone

Het wijzigen van de volgorde en plaats van de iconen op de Apple Watch kan op dezelfde manier als op de iPhone. Vasthouden en verplaatsen, maar wel in de beheer-app en niet op het horloge zelf.

Monogram en berichtenindicator op wijzerplaat

Naast het weergeven van de tijd, kan er ook een monogram op de wijzerplaat geplaatst worden. Dat is een kort woord van maximaal vier letters. Een rode indicator kan aangeven of er notificaties zijn en wekkers en herinneringen kunnen wel of niet op de Watch weergeven worden.

Berichten / iMessage

Omdat de Apple Watch geen toetsenbord heeft, is spraak de enige manier om berichten te beantwoorden. Via de app kan gekozen worden om gesproken berichten direct te verzenden of deze eerst om te zetten naar tekst. Ook mogelijk: Alle berichten weergeven, of alleen die van bepaalde personen.

Gezondheid en Fitness

Een belangrijk onderdeel van de Apple Watch is health tracking. Er is geen gebrek aan alerts en zelfs een beetje coaching is mogelijk. Zo kan het horloge een seintje geven als je te lang gezeten hebt. De hartslagmeter en andere sensoren worden gebruikt om het aantal verbrande calorieën en aantal gelopen stappen te berekenen.

En verder

  • Apple Maps kan je tijdens het navigeren tikjes op je pols geven als het tijd is om af te slaan.
  • Net als de iPhone is er gedacht aan toegankelijkheid. VoiceOver, grijstinten en minder animaties zijn in te stellen.
  • De Apple Watch is te beveiligen met een viercijferige code. Dit is vereist om Apple Pay te activeren. De code hoeft alleen ingevoerd te worden als het horloge van je pols is geweest.
  • Het is mogelijk om geselecteerde foto’s op de Apple Watch op te slaan zodat deze ook zonder connectie met een iPhone zichtbaar zijn.
  • De Apple Watch heeft bruikbaar intern geheugen voor liedjes en foto’s, via de beheer-app kan bekeken worden hoeveel ruimte vrij is. De opslag­capaciteit is nog niet bekend.

De Apple Watch is waarschijnlijk in maart verkrijgbaar vanaf 350 dollar. Er worden drie varianten van het horloge uitgebracht.

[Screenshots: Steven Troughton-Smith via 9to5Mac]

Reageer op artikel:
Screenshots beheer-app Apple Watch onthullen nieuwe functies
Sluiten