Salarissen Apple-top in 2014 op een rij

23 reacties

Apple heeft zijn jaarlijkse balans over 2014 ingeleverd de SEC, dat is de Amerikaanse toezichthouder van de verschillende effecten­beurzen. In die documenten vinden we ook en tabel met de salarissen van bestuurders en managers. Iedereen ging er op vooruit.

De salarissen verschillen jaarlijkse flink omdat deze deels worden uitbetaald in aandelen. Tim Cook kreeg in 2014 geen ‘stock award’ maar wel het dubbele aan salaris. Verdiende de CEO in 2013 nog 4,2 miljoen, in 2014 was het 9,2 miljoen. Er was echter één dame die er het warmst bij zat.

Angela Ahrendts: $ 73 miljoen
Apple’s kersverse retail-topvrouw Angela Ahrendts spande de kroon met een inkomen van 73 miljoen dollar. Het grootste deel werd echter in aandelen betaald, de topvrouw kreeg 70 miljoen aan $AAPL bij haar overstap van Burberry naar Apple.

Eddy Cue: $ 24 miljoen
Voor Eddy Cue was het ook een goed jaar. Hij maakte niet alleen de deal met Beats, maar verdiende 24.4 miljoen dollar. Ongeveer 20 miljoen daarvan is een uitbetaling in aandelen. In 2013 zat Cue er minder riant bij, zonder extra uitbetaling in aandelen kreeg hij 2,6 miljoen overgemaakt.

Jeff Williams: $ 24 miljoen
Hij wordt vaak de rechterhand van Tim Cook genoemd, maar verdiende meer dan zijn baas. Net als Eddy Cue kreeg Jeff Williams 24,4 miljoen dollar waarvan 20 miljoen uitbetaald in aandelen.

Luca Maestri: $ 14 miljoen
Apple verwelkomde zijn nieuwe financiële topman met ruim 11 miljoen dollar in aandelen. Totaal verdiende Lica Masetri in 2014 4,5 miljoen dollar.

Peter Oppenheimer: (Voormalig financial)
De voormalig financiële topman van Apple stopte in 2014 bij Apple. Hij kreeg geen uitbetaling in aandelen, maar nog wel 4,5 miljoen aan salaris.
salary-2014-AAPL-crop

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  interFACE

  Vandaar die dure prijzen van Apple. Balkenende-norm iemand?

 • Profielfoto
  Gastonw

  ‘Dure prijzen’

  Apple is een publiek bedrijf dat zelf mag weten hoeveel ze verdienen, dus de Balkenende norm is hier totaal niet van toepassing, zo ook onzin. Als een bedrijf voldoet aan de vraag-aanbod en daarmee veel geld verdient mogen ze zelf weten hoeveel ze personeel en bestuurders uitkeren.

 • Profielfoto
  Svb1997

  Ja bij Samsung of google verdienen ze niks?

 • Profielfoto
  SanneTerpstra.com

  God allemachtig! Hoop dubbeltjes zijn dat.

 • Profielfoto
  Bman

  Net een voetbaltransfer die overnamen van Angela!

 • Profielfoto
  hamersvelt

  Ik mis Jony Ive een beetje in dit lijstje …

 • Profielfoto
  Sciron

  Prima bedragen!

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  @Gastonw Privaat bedrijf.
  Publiek valt onder de overheid.

  Maar ik ben het met je eens, ik vind dit anders dan een presentator die meer dan 4 ton verdiend.

 • Profielfoto
  Aerea

  Ja, en die arme kinderen in Azië werken er écht keihard voor zodat wij onze veel te luxe gadgets kunnen gebruiken en zij krijgen nog geen miljoenste deel van wat zij verdienen. Echt een oneerlijke wereld zeg, ik wil nu geen Apple apparaat meer kopen, vind dit echt niet kunnen.

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Tuurlijk kan dit niet. Maar het gebeurt wel.
  En zoals iemand al terecht opmerkte: wat verdienen ze bij Google en Samsung?
  Geen Apple-producten kopen zal dit niet oplossen.
  Overigens kunnen sommige bestuurders in NL er ook wat van. Qua bedragen incasseren dus.
  En die bedrijven (lees: de bestuurders) doen het minder dan Apple c.s.

 • Profielfoto
  ro_me

  Zo zie je maar hoe gek wij zijn!1000 euro voor een mobieltje! Die lui lachen zich helemaal rot daar bij Apple! It’s gorgeous!!!

 • Profielfoto
  marksapple

  Inderdaad, where is our friend Jony?

 • Profielfoto
  Mich

  @Aerea
  Dus jij denkt dat dit enkel bij Apple zo is?
  Dan raad ik je aan om dringen is met jouw hooft tegen de muur te bonken en wakker te worden. Dit is overal zo hoor.

 • Profielfoto
  wensink

  Moet dat van Tim Cook niet in miljarden?

 • Profielfoto
  seek

  Waarom staat Tim Cook niet netjes in dit rijtje?

 • Profielfoto
  donut

  Op een gegeven moment kan je niet meer zeggen:
  “Ik heb het eerlijk verdiend omdat ik zo geniaal ben en zo hard werk!”

  Neem Bill Gates; x miljard op de bank en elk jaar een paar miljard erbij en ondertussen denkt hij filantroop te zijn…
  De economie klopt allang niet meer – wie veel geld heeft maakt zonder veel inspanning van zijn geld meer geld ( flitskapitaal) en betaald ook nog eens veel minder belasting…

 • Profielfoto
  Buzz

  seek: Tim Cook staat bovenaan het rijtje. Maar ik vraag me ook af waarom Ive en Schiller niet genoemd staan. Hebben deze een andere status dan de andere Senior Vice Presidents? Schiller staat nog wel in de SEC filing onder Executive Officers, maar Ive is in dat hele document niet te vinden. Een tijdje terug verdween hij ook al even van de website.

 • Profielfoto
  hatolex

  A, je bent niet verplicht iets van Apple af te nemen,:confused:

  B, het is een bedrijf, geen maatschappelijke instelling die gefinancierd wordt dmv belastinggeld, dus over het inkomen is onderhandeld met de RvC. Dus je zou kunnen zeggen, knap onderhandeld.;!

  C, ik proef hier en daar wat jaloezie.:roll:

 • Profielfoto
  Aerea

  @alpaca – humor (sarcasme)

  Als ik betaal voor prachtige winkelpanden en her en der (veel) te veel personeelsleden, betaal ik ook met alle liefde mee aan (het binnenhalen en behoud van) de mensen die verantwoordelijk zijn voor de fijne ervaring van Apple, haar diensten en producten en alles daar omheen.

  Blijft natuurlijk wel een feit dat de verhoudingen in de wereld bijzonder zijn, zowel individueel als op grotere schaal.

  Het is wat het is. Doe eraan mee of niet, je verandert het toch niet, dus beter profiteer je ervan waar verantwoord en mogelijk.

 • Profielfoto
  JWB

  Ik had toevallig deze maand ook €80 meer op mijn loonstrookje staan! Zo, dat wilde ik even kwijt!

 • Profielfoto
  rudi010

  @ aerea

  Ja, en die arme kinderen in Azië werken er écht keihard voor zodat wij onze veel te luxe gadgets kunnen gebruiken en zij krijgen nog geen miljoenste deel van wat zij verdienen.

  weet je, als je alles van die kinderen die noeste arbeid verrichten bij elkaar optelt, dan is dat ook een behoorlijk inkomen hoor!!!! Dus ze moeten daar blij zijn en lekker mooie spulletjes maken

  *sarcasme

 • Profielfoto
  AT024

  Dus als ik het goed begrijp verdient de CEO van Apple niet het meest?

 • Profielfoto
  Domtoren

  Appels en peren.

  De Nederlandse Balkenendenorm heeft helemaal niets te maken met wat een privaat Amerikaans bedrijf haar medewerkers betaalt.

  En het optellen van salaris bij “stock awards” is ook onzin. Stock awards zijn eenmalig en meestal met een voorwaarde dat ze pas na een aantal jaren verkocht mogen worden. Dus schrijven dat Angela meer verdient dan Tim slaat als een tang op een varken. Tim heeft zijn aandelen al eerder binnen gekregen,