Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 januari 2015

Salarissen Apple-top in 2014 op een rij

Apple heeft zijn jaarlijkse balans over 2014 ingeleverd de SEC, dat is de Amerikaanse toezichthouder van de verschillende effecten­beurzen. In die documenten vinden we ook en tabel met de salarissen van bestuurders en managers. Iedereen ging er op vooruit.

De salarissen verschillen jaarlijkse flink omdat deze deels worden uitbetaald in aandelen. Tim Cook kreeg in 2014 geen ‘stock award’ maar wel het dubbele aan salaris. Verdiende de CEO in 2013 nog 4,2 miljoen, in 2014 was het 9,2 miljoen. Er was echter één dame die er het warmst bij zat.

Angela Ahrendts: $ 73 miljoen
Apple’s kersverse retail-topvrouw Angela Ahrendts spande de kroon met een inkomen van 73 miljoen dollar. Het grootste deel werd echter in aandelen betaald, de topvrouw kreeg 70 miljoen aan $AAPL bij haar overstap van Burberry naar Apple.

Eddy Cue: $ 24 miljoen
Voor Eddy Cue was het ook een goed jaar. Hij maakte niet alleen de deal met Beats, maar verdiende 24.4 miljoen dollar. Ongeveer 20 miljoen daarvan is een uitbetaling in aandelen. In 2013 zat Cue er minder riant bij, zonder extra uitbetaling in aandelen kreeg hij 2,6 miljoen overgemaakt.

Jeff Williams: $ 24 miljoen
Hij wordt vaak de rechterhand van Tim Cook genoemd, maar verdiende meer dan zijn baas. Net als Eddy Cue kreeg Jeff Williams 24,4 miljoen dollar waarvan 20 miljoen uitbetaald in aandelen.

Luca Maestri: $ 14 miljoen
Apple verwelkomde zijn nieuwe financiële topman met ruim 11 miljoen dollar in aandelen. Totaal verdiende Lica Masetri in 2014 4,5 miljoen dollar.

Peter Oppenheimer: (Voormalig financial)
De voormalig financiële topman van Apple stopte in 2014 bij Apple. Hij kreeg geen uitbetaling in aandelen, maar nog wel 4,5 miljoen aan salaris.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Salarissen Apple-top in 2014 op een rij
Sluiten