Pencil-stylus voor iPad nu ook in goud

6 reacties

Als je schets-app op een gouden iPad werkt, mag een gouden stylus niet ontbreken. Zo onstond de gouden versie van het bekende Pencil-tekenpotlood van FiftyThree dat bij schets-app Paper hoort. De gouden stylus is vandaag door de fabrikant aangekondigd.

De Pencil-stylus is oplaadbaar en wordt via Bluetooth verbonden. De stylus ziet eruit als een timmermans­potlood, dat zorgt voor extra grip en gaat rollen tegen. De gouden variant is voor € 59,95 te bestellen via de website van FiftyThree en binnenkort in de Online Apple Store.

Hoewel Pencil vooral als accessoire voor de Paper by FiftyThree-app is uitgebracht, werkt het ook als gewone stylus voor een iPad. Inmiddels hebben ook Adobe Photoshop Sketch, Adobe Illustrator Draw en Procreate ondersteuning voor het iPad-tekenpotlood.
pencil-gold-001
Naast goud is de stylus al langer verkrijgbaar in walnoothout of grafiet. De laatste variant is 10 euro goedkoper. Creatieve golddiggers hebben dat tientje extra ongetwijfeld over voor een strakke gouden stylus.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Dydefox

  DIT GA JE NIET GELOVEN: verleden week besteld en ontvangen en nu een gouden variant…Ik ga dood!!!!

 • Profielfoto
  Daan van der Weele

  Terugsturen dan!

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Mijn probleem met een stylus zo groot als een pook (timmermanspotlood) is dat je er helemaal niet secuur mee werken kan. Daar waar je je lijn trekken wilt zit die stylus in het zicht.

  53? Krijg je er een sleutelhanger bij?

 • Profielfoto
  knekkie

  Dat is het algemene stylus / pennen probleem op iOS.

  Gelukkig zijn er ook bedrijven als Adonit die met de cleardisc wel de artist kunnen laten zien waar te pen punt het scherm raakt. En met hun techniek is de oorsprong van de inkt exact in het midden van de disc.

  Het ziet er raar uit. Maar het tekent veel natuurlijker omdat je weer ziet wat je doet

 • Profielfoto
  knekkie

  Doet deze stylus het alleen met hun eigen software ? Of werken alle features zoals palm rejection en pressure sensitivity ook buiten de paper app.

  Dat is namelijk ook een probleem. Apple heeft geen universele pen drivers dus elke pen maker die palm rejection en pressure sensitivity wil toevoegen moet zelf iets ontwikkelen en hopen dat teken applicaties hun API willen implementeren zodat de pen in zo veel mogelijk apps werkt.

  Drama dus.

  Als artiest zit je vast aan bepaalde apps als je een specifieke stylus / pen Wilt gebruiken die naast palm rejection en pressure sensitivity ook nog andere nifty functies heeft met bijvoorbeeld programmeerbare knoppen voor functies als undo en gummen.

  Gelukkig bestaan de Surface PRO en de Wacom Companion die dit soort kinderziektes niet kennen.
  Hopelijk gaat Apple ooit die kant op. Ze hebben de patenten.

 • Profielfoto
  Buzz

  Een kinderziekte is iets dat nog niet werkt omdat het nog niet af is, terwijl dat wel de bedoeling was. Dit is natuurlijk geen kinderziekte, het wordt gewoonweg (nog) niet ondersteunt. De iPad is door Apple ontworpen om met je vingers aan te raken, en dat werkt perfect. Er gaat een gerucht dat Apple met een eigen stylus komt. Als dat zo is dan zal de ondersteuning in de software en de hardware van het scherm ook wel komen.