Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 5 januari 2015
Leestijd: 1 minuut

Parrot komt met CarPlay-inbouwsysteem

Tijdens de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) Heeft Parrot een nieuw info­tainmentsysteem voor auto’s geïntroduceerd. De Parrot RNB6 draait op een aangepaste Android-versie, maar heeft ook ondersteuning voor Apple’s CarPlay en Siri Eyes Free.

Het nieuwe systeem van Parrot kan in iedere auto worden ingebouwd. Het heeft een 7-inch touchscreen met een resolutie van 720p. Naast CarPlay is het een complete autoradio met ingebouwde versterker van 4 keer 55 watt. Als bonus wordt een Full HD dashcam meegeleverd.

Naast ondersteuning voor CarPlay, biedt de Parrot RNB6 ook ondersteuning voor Android Auto. Telefoons die geen CarPlay of Android Auto ondersteunen, kunnen via Bluetooth gekoppeld worden, dan zijn functies als bellen en door contacten bladeren gewoon beschikbaar.

Met de RNB6 heeft Parrot een compleet systeem gemaakt dat ook met de ingebouwde sensoren van een auto kan communiceren en climate control kan aansturen. Anno 2015 is er geen ruimte meer voor een CD-speler.


De prijs is nog niet bekend. Volgens Parrot is het systeem later dit jaar verkrijgbaar, de prijs is nog niet bekend. Eerder brachten Pioneer en Alpine al CarPlay-inbouwsystemen op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Parrot komt met CarPlay-inbouwsysteem
Sluiten