Overzichtelijk opnemen met Audio Hijack 3

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Audio Hijack is een van de oer-apps voor OS X. De tool maakt het sinds 2002 mogelijk om alle audio die op een Mac afgespeeld wordt op te nemen. Vandaag is versie 3.0 uitgebracht. De update biedt talloze nieuwe functies en een compleet nieuwe, overzichtelijke interface.

Audio Hijack wordt vaak gebruikt voor het opnemen van telefoongesprekken via FaceTime of Skype, muziek van YouTube/Spotify, het maken van een podcast of ieder ander opnameklusje. Versie 3.0 maakt een opname in elkaar ‘sleuren en pleuren’ een eitje door overzichtelijke blokken.

Je kiest wat je wil opnemen, voegt effecten toe en kiest waar je het naar wil opslaan. Het geluid van meerdere apps en een microfoon tegelijk opnemen is ook mogelijk. Een complete studio-workflow zit zo in elkaar. Dit is de grootste verbetering tegenover de oude interface van Audio Hijack Pro 2.
Audio Hijack 3-001
De nieuwe versie van Audio Hijack maakt het ook voor beginners makkelijk. Er zijn standaard templates voor de meest voorkomende taken aanwezig. Een podcast of juist iets uit Safari opnemen is met een klik geregeld. Ook voor het verbeteren van bestaande audio zijn templates die met 1 klik geladen kunnen worden. Je kunt ook je eigen template maken en deze opslaan.
ahjp-templates
Verdere nieuwe functies zijn onder andere het opnemen naar meerdere formaten zoals MP3, HE-AAC en FLAC. De effecten zijn versimpeld en de app werkt nu goed met de full screen modus van OS X Yosemite.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Hydræ

  Mooi pakketje, aanschaf beslist waard.

 • Profielfoto
  GT1988

  Heel fijn dit soort reviews!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Mooi design en de drag&drop is ook mooi geïmplementeerd.

  Vraag mij wel af of je ook al die audio-streams apart kunt bewerken. Ik bedoel, stel je wilt iets opnemen via een microfoon voor YouTube maar je stem klinkt als Godzilla die een pen in z’n kont geduwd krijgt kun je dan iets met de instellingen doen zodat het iets beter klinkt zonder gelijk een geluidsexpert te hoeven zijn?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Zeker Shmoo. Dan doe je ongeveer dit:

  Je neemt YouTube direct op, maar je stem gooi je eerst nog door wat extra bass en een equalizer om ‘m wat zwaarder te laten klinken. Je kan de blokken zo plaatsen dat die bass en equalizer alleen op je stem werken en niet op Safari.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Cool, bedankt.

 • Profielfoto
  Rickvnl

  Vandaag zitten proberen en dit werkt fantastisch! Ben eigenlijk benieuwd of er ook een video variant op de markt is. Iemand een idee?

 • Profielfoto
  SteveJ

  Soundflower van dezelfde maker gebruik ik al jaren. Eenvoudiger maar zonder beperkingen.