Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 januari 2015

Nieuwe schikking in rechtszaak om illegale salarisafspraken

Apple, Adobe, Google en Intel hebben opnieuw geschikt met medewerkers die getroffen zijn door de ‘do not hire‘ policy. De bedrijven hadden afgesproken geen getalenteerde medewerkers bij elkaar weg te kapen door hogere salarissen te bieden.

Ruim 64.000 medewerkers claimden hierdoor loon misgelopen te zijn. Er werd al eerder geschikt voor een bedrag van 325 miljoen dollar, maar rechter Lucy Koh vond dat te weinig en veegde de schikking van tafel. Volgens The New York Times is nu een nieuwe schikking van 415 miljoen dollar bereikt.

Aanvankelijk eisten de medewerkers 3 miljard dollar. De rechter dacht daar anders over en oordeelde dat de schikking minimaal 380 miljoen dollar moest bedragen. Het nu overeengekomen bedrag van 415 miljoen dollar komt neer op ongeveer 6500 dollar -5528 euro- per medewerker.

Als de rechter akkoord gaat met de nieuwe schikking komt de zaak na ruim zes jaar tot een einde. De verboden salarisafspraken kwamen in 2009 aan het licht door e-mails van Apple-voorman Steve Jobs aan Google-CEO Eric Schmidt. Daarin werkden afspraken gemaakt om elkaars medewerkers niet zomaar weg te kapen met hogere salarissen.

Apple en Google waren de initiators van de verboden salarisafspraken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe schikking in rechtszaak om illegale salarisafspraken
Sluiten