Nieuwe schikking in rechtszaak om illegale salarisafspraken

4 reacties

Apple, Adobe, Google en Intel hebben opnieuw geschikt met medewerkers die getroffen zijn door de ‘do not hire‘ policy. De bedrijven hadden afgesproken geen getalenteerde medewerkers bij elkaar weg te kapen door hogere salarissen te bieden.

Ruim 64.000 medewerkers claimden hierdoor loon misgelopen te zijn. Er werd al eerder geschikt voor een bedrag van 325 miljoen dollar, maar rechter Lucy Koh vond dat te weinig en veegde de schikking van tafel. Volgens The New York Times is nu een nieuwe schikking van 415 miljoen dollar bereikt.

Aanvankelijk eisten de medewerkers 3 miljard dollar. De rechter dacht daar anders over en oordeelde dat de schikking minimaal 380 miljoen dollar moest bedragen. Het nu overeengekomen bedrag van 415 miljoen dollar komt neer op ongeveer 6500 dollar -5528 euro- per medewerker.

Als de rechter akkoord gaat met de nieuwe schikking komt de zaak na ruim zes jaar tot een einde. De verboden salarisafspraken kwamen in 2009 aan het licht door e-mails van Apple-voorman Steve Jobs aan Google-CEO Eric Schmidt. Daarin werkden afspraken gemaakt om elkaars medewerkers niet zomaar weg te kapen met hogere salarissen.

Apple en Google waren de initiators van de verboden salarisafspraken.
Apple en Google waren de initiators van de verboden salarisafspraken.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  seek

  Zo’n $6500 p.p.; ook niet al te veel.

 • Profielfoto
  ro_me

  Zo’n $6500 p.p.; ook niet al te veel.

  idd niet veel! Je kan immers niet weten hoeveel betreffende medewerkers hadden kunnen verdienen als het op een eerlijke manier had plaatsgevonden.
  Moet er niet aan denken dat ik nergens een beter betaalde baan zou kunnen krijgen omdat mijn baas salarisafspraken maakt met andere potentiële werkgevers.
  Gewoon een boef, die meneer Jobs!

 • Profielfoto
  msetten

  Moet er niet aan denken dat ik nergens een beter betaalde baan zou kunnen krijgen omdat mijn baas salarisafspraken maakt met andere potentiële werkgevers.

  Volgens mij ging het er om dat de bedrijven niet actief elkaars medewerkers probeerden weg te kappen. Iemand die uit zich zelf solliciteert bij een van de andere bedrijven is een heel andere situatie. Dat werd hier niet bedoeld.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Zo’n $6500 p.p.; ook niet al te veel.

  Gewoon een boef, die meneer Jobs!

  En dat weet je nu pas ? Een groot visionair , dat wel. Maar aan de andere kant had deze man verschrikkelijke trekjes. Tot op het psychopatische af.

  Ach ja, over de doden niets als goed zekers….