Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 8 januari 2015

Nu in de App Store: OMT App 2.0.1

De langverwachte update van de OMT App is daar! Versie 2.0 is qua design helemaal op de schop gegaan en sluit helemaal aan bij de platte stijl van iOS 7 en 8. Ook niet onbelangrijk: de app is weer 100% reclamevrij, dus laat die 5 sterren reviews maar komen!

In de update zit iets voor iedereen. iPhone 6 en iPhone 6 Plus-bezitters zullen blij zijn dat hun schermformaten nu ook worden ondersteund, OMT Café-luisteraars kunnen nu met een slider door afleveringen scrubben en forumtijgers kunnen door het nieuwe ontwerp makkelijker de nieuwe topics- en laatste post-lijstjes vinden. In 2.0.1 is Handoff toegevoegd.

De OMT App op iPhone 4, iPhone 5 en 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Twee vervelende, door iOS 8 geïntroduceerde, bugs zijn ook opgelost met de update: niet werkende notificaties op nieuwe apparaten en het niet meer kunnen reageren en posten via de app. Ook kan de OMT app nu beter overweg met gammele internetverbindingen.

De OMT app is bijna helemaal herschreven, waardoor deze stabieler en sneller is en gebruik maakt van al het goede dat iOS 7 en 8 te bieden hebben. Zo is het dankzij het Share Sheet van iOS 8 nog nooit zo makkelijk geweest om nieuws en forumtopics te delen met vrienden via Twitter, Facebook en andere apps op je iPhone. iOS 6 ondersteuning is hierdoor wel komen te vervallen, wat betekent dat 1,5% van de OMT-bezoekers eerst iOS moet updaten voordat de nieuwe OMT App in de App Store verschijnt.

Vertrouwde elementen: nieuws, shows, community en in-app multitasking

Voor mensen die de OMT App nog niet eerder gebruikt hebben: de app laat je al het nieuws van de site lezen, de podcasts beluisteren en bekijken en het volledige forum gebruiken. Je kunt reageren op nieuwsberichten en forumposts. Zit je zelf met een vraag, dan kun je uiteraard een nieuw forumtopic aanmaken. De unieke ‘in-app multitasking’ zorgt ervoor dat je actief kunt zijn in meerdere forumdraadjes of nieuwsartikelen tegelijk.

Handoff
Handoff werkt zo: wanneer je in de OMT App in een nieuwsartikel, show of forumdraadje zit en je kijkt naar je Mac, dan zie je links van de Dock een Safari-icon. Klik erop en je gaat vanzelf naar hetzelfde onderwerp op de website.

Handoff vereist iOS 8 of hoger en OS X 10.10 Yosemite of hoger, Handoff moet aan staan (Systeeminstellingen > Algemeen > Sta Handoff tussen deze Mac en uw iCloud-apparaten toe) en beide apparaten moeten het zelfde iCloud Apple-ID gebruiken.

Afgekochte advertenties
OMT’ers die in de vorige OMT app het tonen van advertenties hadden afgekocht, hebben inmiddels via e-mail een aanbieding van OMT gekregen om hun aankoopbedrag terug te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu in de App Store: OMT App 2.0.1
Sluiten