Nieuwe functies in iCloud-fotobibliotheek

16 reacties

Langzaam maar zeker wordt het nog altijd in beta verkerende iCloud-fotobibliotheek een stukje completer. Vandaag heeft Apple twee nieuwe functie aan de webversie van iCloud-foto’s toegevoegd. Deze is na inloggen te vinden op iCloud.com.

Het is nu mogelijk om foto’s direct vanuit iCloud-foto’s te mailen en er is een zoombalk toegevoegd waarmee tot 400 procent op een foto ingezoomd kan worden. De foto’s worden ongecomprimeerd verzonden en bij zoomen is altijd het huidige zoomniveau te zien.

Naast de nieuwe toevoegingen aan iCloud-fotobibliotheek is ook het inlogscherm op iCloud.com opgefrist. Het is nu meer in lijn met de blur en transparantie in OS X Yosemite. Later wordt ook een nieuwe foto’s-app voor de Mac verwacht die ook gebruik kan maken van iCloud-fotobibliotheek.

zoomicloudfoto's
De zoombalk is bovenaan te vinden na het openen van een foto.
icloudfotomail
Een of meerdere foto’s direct per e-mail verzenden.
icloudinlogyosemitestyle
Inlogscherm met Yosemite-achtige blur.

 

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Tee Loo

  Al mijn foto’s in de cloud…. ik weet het nog niet. Kan je in de toekomst een complete ‘iPhoto-iCloud’ image downloaden naar je eigen lokale schrijf…. dan is het misschien interessant.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Potverdorie zeg.. Een vergrootglas en email optie.. Wat hebben ze weer hard gewerkt bij dat innoverende bedrijf.

 • Profielfoto
  Denief

  Ik gebruik het systeem al een tijdje, ik heb 1600 foto’s geupload vanaf mijn Mac. Lukt allemaal vrij goed, enkel de foto’s staat niet meer in de volgorde van opname. Alles zit eigenlijk door elkaar. Zou hier een oplossing voor zijn?

 • Profielfoto
  MauritsBD

  Potverdorie zeg.. Een vergrootglas en email optie.. Wat hebben ze weer hard gewerkt bij dat innoverende bedrijf.

  Haha geweldig! Het moest een keer gezegd worden XD

  +1

 • Profielfoto
  knekkie

  Dit hadden we toch allemaal al in Mobie ME?
  Gek dat ze al die functionaliteit er eerst uit slopen om het jaren later als NIEUW te introduceren in een dienst die al heel lang het stempel BETA draagt.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Idd top update:) Ben ik ongeduldig of gaat dit hele foto verhaal heel erg traag? Het blijft wat mij betreft een beetje een halve oplossing op deze manier en vandaar dat ik het ook niet meer gebruik. Lijkt mij pas ideaal allemaal als ze de vervanger van iPhoto lanceren. Het zou Apple sieren wanneer ze daar ook eens een echt datum aanhangen.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik begrijp je punt, knekkie. Het fotogedeelte van MobileMe werkte destijds uitstekend, en het is erg jammer dat ze het niet gewoon hebben overgezet naar iCloud.

  Maar via de MobileMe website kon je nooit inzoomen, en volgens mij ook geen foto’s emailen. Bovendien bestaat iCloud Photos beta pas sinds Oktober, dus dat is nog niet zo heel erg lang voor een beta.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Nieuw is ook de automatische Blur functie voor dubbele, of spuuglelijke foto’s!

 • Profielfoto
  Roko

  Ik kan me vaag iets herinneren van jaren geleden toen een online foto-opslag dienst ineens had besloten om alle geplaatste foto’s eens flink te comprimeren om opslag ruimte te besparen. Zo gepiept, zo gedaan. En toen kwam er een lawine aan naïeve klagers die geen backup hadden van de originelen, “want ze staan toch online?!” Je kent het wel.

 • Profielfoto
  viasoft

  Ik zie geen enkele verandering in de Fotoapp op My iCloud!!!!

 • Profielfoto
  Arjan110

  Shmoo
  Shmoo 10 uur geleden
  Potverdorie zeg.. Een vergrootglas en email optie.. Wat hebben ze weer hard gewerkt bij dat innoverende bedrijf.

  Top reactie. Helemaal eens!!!

 • Profielfoto
  polansky

  Laatst m’n complete bibliotheek met foto’s van mijn iPhone maar eens gedownload.
  Maar wat is dat hele iCloud gebeuren verschrikkelijk traag!

 • Profielfoto
  viasoft

  Kan iemand me zeggen, waarom ik geen verandering in de fotoapp op mijn iCloud zie?

 • Profielfoto
  pippen2

  Leuk, maar een echte waardevolle toevoeging is volgens mij toch dat je direct in een aangemaakt album foto’s kunt uploaden. Dat is nog steeds niet mogelijk. Ik snap echt niet dat zó’n groot bedrijf er zo lang over doet om dit soort simpele mogelijkheden te bouwen. We kunnen zeggen wat we willen, maar dat doet Google toch stukken beter.

 • Profielfoto
  blueey

  Hoop dat ze controleren de klachten in hun forum en lossen praktische bugs. Mijn iPhone 5s batterij riool snel.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Wanneer ruimt Apple de rotzooi van icloud photos eens op? Sorteren van fotos/albums nog steeds niet goed, laden van icloud fotos op ATV4 hangt of is extreem traag, delen van fotos te omslachtig etc etc