Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 5 januari 2015
Leestijd: 2 minuten

Nest gaat samenwerken met 15 apparaten, waaronder Philips Hue

Terwijl de eerste apparaten die compatibel zijn met Apple’s HomeKit binnenkort verwacht worden, zit ook Google’s Nest niet stil. De thermostaat gaat samenwerken met onder meer LG en Philips Hue. Daarmee wordt Nest een platform voor slimme home automation.

Vandaag is aangekondigd dat 15 fabrikanten hun producten snel compatibel gaan maken Nest. Zo kunnen de Hue-lampen van Philips een lichtsignaal afgeven op het moment dat koolmonoxide- of brandgevaar dreigt, maar er zijn nog veel meer voorbeelden.

Een van de Nest-partners is August, een bedrijf dat een slot heeft ontwikkeld dat met een iPhone ontgrendeld kan worden. Het slot kan aan de Nest doorgeven dat de verwarming lager kan op het moment dat de bewoner het huis verlaat en de deur op slot doet.

August Smart Lock is een van de Nest-partners.

Huishoudelijke apparaten

Ook fabrikanten van ovens, koelkasten of airco’s doen mee. Zo kan Nest aan een koelkast van LG doorgeven dat niemand thuis is en deze in energiebesparende modus schakelen. Per ongeluk de oven aan laten staan? Nest Protect kan het ontdekken, de oven uitzetten en je een seintje geven.

Works With Nest

De apparaten maken gebruik van de API van Nest, die staat ook wel bekend als Works With Nest. Via deze API kunnen andere fabrikanten direct met het Nest-platform praten. Met een kleine tussenstap is Nest al langer te verbinden met andere apparaten. Dit gaat middels IFTTT, een website (en app) die als laag tussen verschillende applicaties dient.

De complete lijst met fabrikant die Nest gaan integreren:

 • August smart lock (Slim deurslot)
 • Automatic driving assistant (Analysetool voor rijgedrag)
 • Insteon (Connected lampen)
 • LG appliances (Huishoudelijke apparaten van LG)
 • Lutron (Dimmers voor licht)
 • Ooma Telo (Telefoondienst)
 • Philips Hue (Connected lampen)
 • Unikey / Kevo smart lock (Connected deurslot)
 • Withings Aura sleep system (Sleep tracking en nachtlamp)

Later volgen:

 • Beep Dial (Versterker, vanaf februari)
 • Big Ass Fans (Ventilatoren, vanaf februari)
 • Whirlpool appliances (Huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, vanaf april)
 • Zuli smart plug (Connected stopcontact, vanaf april)
 • Chargepoint home EV charging stations (Oplaadpunten voor elektrisch rijden, vanaf juni)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nest gaat samenwerken met 15 apparaten, waaronder Philips Hue
Sluiten