Nest gaat samenwerken met 15 apparaten, waaronder Philips Hue

5 reacties

Terwijl de eerste apparaten die compatibel zijn met Apple’s HomeKit binnenkort verwacht worden, zit ook Google’s Nest niet stil. De thermostaat gaat samenwerken met onder meer LG en Philips Hue. Daarmee wordt Nest een platform voor slimme home automation.

Vandaag is aangekondigd dat 15 fabrikanten hun producten snel compatibel gaan maken Nest. Zo kunnen de Hue-lampen van Philips een lichtsignaal afgeven op het moment dat koolmonoxide- of brandgevaar dreigt, maar er zijn nog veel meer voorbeelden.

Een van de Nest-partners is August, een bedrijf dat een slot heeft ontwikkeld dat met een iPhone ontgrendeld kan worden. Het slot kan aan de Nest doorgeven dat de verwarming lager kan op het moment dat de bewoner het huis verlaat en de deur op slot doet.

August-Smart-Lock-iPhone
August Smart Lock is een van de Nest-partners.

Huishoudelijke apparaten

Ook fabrikanten van ovens, koelkasten of airco’s doen mee. Zo kan Nest aan een koelkast van LG doorgeven dat niemand thuis is en deze in energiebesparende modus schakelen. Per ongeluk de oven aan laten staan? Nest Protect kan het ontdekken, de oven uitzetten en je een seintje geven.

Works With Nest

De apparaten maken gebruik van de API van Nest, die staat ook wel bekend als Works With Nest. Via deze API kunnen andere fabrikanten direct met het Nest-platform praten. Met een kleine tussenstap is Nest al langer te verbinden met andere apparaten. Dit gaat middels IFTTT, een website (en app) die als laag tussen verschillende applicaties dient.

De complete lijst met fabrikant die Nest gaan integreren:

 • August smart lock (Slim deurslot)
 • Automatic driving assistant (Analysetool voor rijgedrag)
 • Insteon (Connected lampen)
 • LG appliances (Huishoudelijke apparaten van LG)
 • Lutron (Dimmers voor licht)
 • Ooma Telo (Telefoondienst)
 • Philips Hue (Connected lampen)
 • Unikey / Kevo smart lock (Connected deurslot)
 • Withings Aura sleep system (Sleep tracking en nachtlamp)

Later volgen:

 • Beep Dial (Versterker, vanaf februari)
 • Big Ass Fans (Ventilatoren, vanaf februari)
 • Whirlpool appliances (Huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, vanaf april)
 • Zuli smart plug (Connected stopcontact, vanaf april)
 • Chargepoint home EV charging stations (Oplaadpunten voor elektrisch rijden, vanaf juni)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  brewer

  Nu nog OpenTherm ondersteunen, dan heb je er in Nederland echt wat aan!

 • Profielfoto
  Henriboersema

  Mijn nest rookmelder en Hue systeem werken al lang samen. Op moment dat er een melding is gaan de lampen aan in huis. Dit heb ik ingeregeld met IFTTT. Of gaan ze die applicatie er tussenuit halen?
  En idd Opentherm protocol voor de thermostaat zou wel handig zijn

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @Henriboersema: Niets officieels daarover, maar verwacht wel dat IFTTT blijft werken en dat dit een leuke aanvulling is voor de ‘gewone’ gebruiker die niet met IFTTT wil kloten.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  @Henriboersema Inderdaad, IFTTT is niet meer nodig, maar dat blijft waarschijnlijk wel werken en ondersteunt, want vanaf nu kun je via https://nest.meethue.com je Nest en Philips Hue aan elkaar koppelen… hiervoor dien je eerst in te loggen met je Philips MeetHue-account, dan in de Philips Hue+nest omgeving je Bridge nogmaals koppelen/toegang te geven, dan verder gaan om je Nest te koppelen (hiervoor wordt je doorgestuurd naar Nest.com waar je met je Nest account moet inloggen, toegang geven… en voil├í Philips Hue en Nest zijn gekoppeld…

 • Profielfoto
  Henriboersema

  @daveflash. Of ik het nu via IFTTT koppel en via Q42, dat maakt niet zoveel uit. Ik zie de toegevoegde waarde niet van q42 op dit moment. IFTT lijkt mij veel uitgebreider. Zometeen zijn er XX aantal bedrijven die alles aan elkaar knopen. Lijkt mij ook niet fijn dat die allemaal weten wanneer ik het huis verlaat ( zoals Q42 letterlijk wil weten wanneer ik afwezig ben)
  Ik blijv dus voorlopig nog bij IFTTT