Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 januari 2015

Monster klaagt Beats aan om oplichting

Het recent door Apple overgenomen Beats Electronics is door audiobedrijf Monster aangeklaagd wegens contractbreuk en oplichting. Monster en Beats zijn voormalig zakenpartners. Het Amerikaanse Monster maakte tot 2012 hoofdtelefoons voor Beats.

Monster verzorgde destijds de hardware en distributie van de hoofdtelefoons terwijl Dr. Dre en Jimmy Iovine hun netwerk gebruikten om de producten te promoten. Volgens Monster wil Beats de rol die het speelde niet erkennen en kwam het op oneerlijke wijze onder contractuele afspraken uit.

Beats en Monster tekenden een contract voor vijf jaar, maar HTC investeerde in 2011 300 miljoen in de audio­fabrikant en kreeg 51 procent van de aandelen in handen. De aandelen werden in 2013, een jaar voor de overname door Apple, weer teruggekocht. Volgens de aanklacht gebruikte Beats deze transactie om onder het contract met Monster uit te komen.

Yo Dre, we’ve got a problem.

Verderop is in de aanklacht claimt monster dat Beats door de overname eigenaar werd van alle door Monster gemaakte techniek en ontwerpen. Beats zou met de door Monster aangedragen kennis een eigen productielijn op kunnen zetten, waardoor de voormalig zakenpartner met niets achterbleef.

Monster eist een schadevergoeding van Beats. De rechter in San Mateo, Californie moet nu beslissen of er inderdaad spake is van contractbreuk en oplichting. In 2013 schreef Gizmodo een uitgebreid verhaal over de turbulente samenwerking tussen Monster en Beats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Monster klaagt Beats aan om oplichting
Sluiten