Mijnenveger spelen in een iOS 8-widget

7 reacties

De widgets in het berichtencentrum zijn alleen gemaakt voor snelle informatie en kleine interacties, is wat Apple ons steeds vertelt. Ontwikkelaar AA Mather dacht daar anders over en maakte een mijnenveger die alleen als widget in het notificatiecentrum te spelen is.

Met Minesweeper – Widget Edition staat er altijd een veld mijnen in het notificatiecentrum op je te wachten. Het werkt zelfs als je telefoon vergrendeld is. De moeilijkheidsgraad is instelbaar en er is ondersteuning voor Game Center voor het bijhouden en delen van highscores.
minesweeper-001
De app is donderdag 22 januari uitgebracht en goedgekeurd door Apple. Of dat wil zeggen dat de restricties voor widgets wat losser zijn geworden is niet duidelijk, de game kan ieder moment weer uit de app store verdwijnen.

Voor de liefhebber van games in het notificatiecentrum is nog een spelletje van dezelfde maker beschikbaar. In Overglide moet je met een papier vliegtuigje vliegen. Beide games zijn vrij van in-app aankopen.

Via: iDownloadblog – Tipgever: Tobias

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  LT Barclay

  Had het graag willen uitproberen. Maar app kost geld. Beetje teveel voor grapje.

 • Profielfoto
  Dashter

  Behalve het raster zelf is die widget echt een ramp op design-gebied, jammer.

 • Profielfoto
  SesamsRoad

  Heb toch maar eens gekocht om uit te proberen… Het is een tegenvaller. Van de vele mijnenvegers in de app store zijn voor mij volgende apps aanraders:
  1) Temple minesweeper (Tapps Tecnologia): leuke effecten en goede gameplay;
  2) Minesweeper (Dmitry Zherdev): coole design;
  3) Ultimine X (Lucid Oak): goede gameplay en enkele unieke varianten op het klassieke spel

 • Profielfoto
  koen

  Had het graag willen uitproberen. Maar app kost geld.

  99 cent is inderdaad een hoop geld…

 • Profielfoto
  Jurr

  Games in widgets? Why?

 • Profielfoto
  Daan van der Weele

  Zijn allebei grappige spelletjes. En doe alsjeblieft niet zo gierig dat het te veel is. 99 cent is niks vergeleken met de moeite die de ontwikkelaar heeft moeten doen.

  Misschien is dit een vooruitblik op spelletjes voor de Apple watch. Ik zou me kunnen voorstellen dat daarvoor soortgelijke spelletjes in de store zullen komen.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Dat niet Koen maar alleen voor widget die in de praktijk niet goed werkt is het nog teveel