Microsoft brengt Outlook voor iOS uit

11 reacties

Na Word, Excel en PowerPoint is de ontbrekende schakel van Office nu ook voor iOS verschenen. Microsoft heeft vandaag Outlook voor iOS uitgebracht als gratis app voor iPhone en iPad. De app is gratis en biedt ondersteuning voor diverse mail-providers.

Naast e-mail is ook een slimme agenda ingebouwd. Bijlagen kunnen opgeslagen worden in de cloud bij Dropbox, OneDrive of Google Drive. iOS-gebruikers zullen de swype-bewegingen kunnen waarderen. Als laatste biedt Outlook mogelijkheid om berichten tijdelijk te snoozen.

Nieuw is ook de focus-mode, waarbij alleen belangrijke e-mail getoond wordt. Wie zijn eigen mailserver met POP3 of SMTP heeft gehost kan de Outlook-app niet gebruiken, er is alleen ondersteuning voor mailboxen van Exchange, Outlook.com, iCloud, Gmail, Google Apps en Yahoo!.

Outlook-for-iOS-and-Android

Outlook voor iOS is gebaseerd op het vorig jaar door Microsoft gekochte Acompli. Gebruikers van die app zullen een aantal functies direct in Outlook voor iOS herkennen. Outlook voor iOS is overigens niet hetzelfde als OWA for iPhone. Dat is een lite-versie van Outlook die alleen met Office 365 werkt.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Sven De Mey

  Bij het testen blijkt dat de app geen categorieĆ«n ondersteunt. Dus geen kleurtjes in de agenda… Bij deze dus ook weer onmiddellijk afgevoerd:x

 • Profielfoto
  wil51

  Wilde het proberen. Maar de eerste melding na installatie was dat het alleen gebruikt kan worden met Office 365 en ik heb Office 2007

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @wil51: Weet je zeker dat je niet ‘OWA for iPhone’ hebt gedownload? Dit is de goede app: https://itunes.apple.com/app/id951937596

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Vreemd is dat je niet je onedrive voor bedrijven eraan kan koppelen. Alleen de gewone onedrive. En waarom niet icloud drive?

 • Profielfoto
  Dliggy90

  Ziet er goed uit, lekker clean. Kan je hier ook regels toepassen voor bepaalde mappen?

 • Profielfoto
  Dydefox

  Het werkt prima via een webmail server, maar ik ben te gewend geraakt aan de mailapp van de ipad zelf…helaas Microsoft…nice try.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik hou ’t lekker bij de Mail app van Apple zelf. Bevalt al jaren uitstekend!

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Begrijp ik het nu verkeerd of neemt Outlook zelf echt zelf de beslissing of je mail in gefocust of overig komt te staan?

  Ook ik ben zo gewend aan de iOS mail en Ć¼berhaupt aan Apple software dat dit er wel weer even heel erg wennen is. Dus, ga er een beetje mee freubelen en dan mag hij er weer af.

 • Profielfoto
  NapO

  zinloze bijdrage van ms, mail/agenda app is super geintegreerd met ios en dan ga je toch geen outlook gebruiken.

  op mn windows machines gebruik altijd outlook en dat is prima, maar outlook voor ios is gewoon weer een manier om zieltjes te winnen en je een abonnement van office 365 door t keeltje te drukken.

 • Profielfoto
  ego

  Zonder onedrive for business is dit gewoon zinloos! Wie heeft nu een outlook exchange account, met office 365, zonder dat ze onedrive for business gebruiken.

  Prioriteiten!

 • Profielfoto
  Catbert

  Ik heb Outlook 2 dagen heftig gebruikt en ik heb het idee dat dit programma nogal een battery drain is voor de iPhone (5S). Ik ga het nog even blijven gebruiken. Ik vind het handig dat je attachments makkelijk kunt opslaan en dat je met 1 swipe mails naar een archive map kunt sturen.