Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 januari 2015

Microsoft brengt Outlook voor iOS uit

Na Word, Excel en PowerPoint is de ontbrekende schakel van Office nu ook voor iOS verschenen. Microsoft heeft vandaag Outlook voor iOS uitgebracht als gratis app voor iPhone en iPad. De app is gratis en biedt ondersteuning voor diverse mail-providers.

Naast e-mail is ook een slimme agenda ingebouwd. Bijlagen kunnen opgeslagen worden in de cloud bij Dropbox, OneDrive of Google Drive. iOS-gebruikers zullen de swype-bewegingen kunnen waarderen. Als laatste biedt Outlook mogelijkheid om berichten tijdelijk te snoozen.

Nieuw is ook de focus-mode, waarbij alleen belangrijke e-mail getoond wordt. Wie zijn eigen mailserver met POP3 of SMTP heeft gehost kan de Outlook-app niet gebruiken, er is alleen ondersteuning voor mailboxen van Exchange, Outlook.com, iCloud, Gmail, Google Apps en Yahoo!.

Outlook voor iOS is gebaseerd op het vorig jaar door Microsoft gekochte Acompli. Gebruikers van die app zullen een aantal functies direct in Outlook voor iOS herkennen. Outlook voor iOS is overigens niet hetzelfde als OWA for iPhone. Dat is een lite-versie van Outlook die alleen met Office 365 werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=9cBfywn_CnU

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft brengt Outlook voor iOS uit
Sluiten