Meer duidelijkheid over accu en processor Apple Watch

17 reacties

9to5Mac’s scooptijger Mark Gurman, die eerder beelden en specificaties van een mogelijke 12-inch MacBook Air naar buiten bracht, brengt nu informatie naar buiten over twee blinde vlekken in de Apple Watch: de batterij en de processor.

Volgens bronnen van Mark levert de S1 processor in de Apple Watch prestaties die te vergelijken zijn met de A5 chip, die in de huidige iPod Touch, iPhone 4s, iPad 2 en in de eerste iPad mini zit. Het besturingsysteem is een uitgeklede versie van iOS, met de werktitel SkiHill. Het retina scherm van het horloge zou 60 frames per seconde kunnen vertonen.

Het was de bedoeling dat de batterij in de Apple Watch 19 uur mee kon zonder opladen en je zou er 2,5 tot 4 uur achter elkaar mee moeten kunnen spelen. Verder had Apple het horloge 3 dagen standby tijd en 4 dagen in een slaap modus willen geven.

Apple heeft die getallen echter nog niet bereikt. Momenteel gaat het horloge niet meer dan twee tot drie dagen mee in standby of slaap modus. De batterij van de eerste generatie Apple Watch blijft daarmee een zorgenkindje, al moet je je realiseren dat het horloge relatief veel passief, met het scherm uit, om je pols zal zitten, waardoor je de dag waarschijnlijk wel doorkomt. Om de prestaties ‘in real life’ te onderzoeken heeft Apple bijna 3.000 exemplaren uitgezet bij proefpersonen.

De magnetische oplader van de Apple Watch
De magnetische oplader van de Apple Watch

Ook aan de magnetische oplader wordt nog gewerkt door Apple, want het opladen gaat nog niet zo snel als verwacht.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Ik hoop toch wel dat als ik zon ding koop dat ik een keer per dag moet opladen (wat waarschijnlijk heel snel gaat gezien de kleine accu) mn slaapritme wil ik wel graag kunnen meten en als killerfeature natuurlijk wakker worden met een tikje op je pols. Heerlijk!

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Ik weet niet alle ins en out van dat ding. Maar als ’t zou kloppen dat de horloge een A5 processor, die vergelijkbaar met een iPod Touch is, heeft, dan is het eerste wat in me op komt: “Waarom zo’n snelle processor?”.
  ’t Is heel mooi dat dat ding 60fps kan laten zien, maar is 30fps niet genoeg? Als je tv kijkt, of een film kijkt, dan doe je dat ook met 30fps, volgensmij is dat zelfs 24fps, dat stoort toch ook niet? Bovendien hoop ik dat wanneer alleen de tijd weergegeven wordt, ze dat niet in 60fps gaan doen…

 • Profielfoto
  Lars34

  Ik weet niet alle ins en out van dat ding. Maar als ’t zou kloppen dat de horloge een A5 processor, die vergelijkbaar met een iPod Touch is, heeft, dan is het eerste wat in me op komt: “Waarom zo’n snelle processor?”.
  ’t Is heel mooi dat dat ding 60fps kan laten zien, maar is 30fps niet genoeg? Als je tv kijkt, of een film kijkt, dan doe je dat ook met 30fps, volgensmij is dat zelfs 24fps, dat stoort toch ook niet? Bovendien hoop ik dat wanneer alleen de tijd weergegeven wordt, ze dat niet in 60fps gaan doen…

  30 fps is prima als je passief naar iets aan het kijken bent, maar als je met interacteert, dan zul je het verschil zeker merken.

 • Profielfoto
  ArMac

  Oftewel… Ik wacht wel op de 2e generatie

 • Profielfoto
  polansky

  Volgens bronnen van Mark levert de S1 processor in de Apple Watch prestaties die te vergelijken zijn met de A5 chip, die in de huidige iPod Touch, iPhone 4s, iPad 2 en in de eerste iPad mini zit.

  Daarmee is het tegelijkertijd dus ook zwaar belachelijk dat je geen applicaties op het toestel zelf kunt/mag uitvoeren. De beperking die Apple hier heeft opgelegd is dus puur ingegeven door het feit dat ze je graag een nieuwe iPhone bij dat horloge willen verkopen.

  Voor het weergeven van een klokje op een scherm is nauwelijks rekenkracht nodig.
  Een horloge van nog geen twintig euro aan materiaalkosten wordt je zo straks voor 300 euro door de strot gedauwd.

 • Profielfoto
  interFACE

  Lekker genuanceerd polansky

 • Profielfoto
  djneo

  Er komen wel native applicaties maar niet met de huidige sdk, Apple Heeft zelf gezegd dat er een nieuwe komt

 • Profielfoto
  ozzie X

  Lekker elke 2 jaar een nieuwe kopen, geniaal bussinessmodel voor een horloge. Realiseren mensen zich dat wel? Deze klokjes verouderen net zo snel als iPhones (en zeker in het begin nog wel sneller). Een Rolex of ander duur klokje gaat je leven mee, dit is een weggooiproduct.

 • Profielfoto
  donut

  Handig zo’n horloge dat nog geen dag meegaat;)

 • Profielfoto
  ro_me

  Jeetje, moet je straks echt je iPhone uit je jaszak (past namelijk niet in je broekzak) gaan halen omdat je iwatch leeg is?…… als je wilt zien hoe laat het is.

 • Profielfoto
  Ewout

  Klinkt toch nog steeds als een behoorlijk ‘on-af’ product. Zelf draag ik al jaren geen horloge’s meer, maar dit concept kan mij daar ook niet toe verleiden.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Flink stukje hardlopen met tracking en je hebt straks én een lege iPhone, én een lege Apple Watch.

  Dat heet vooruitgang.

 • Profielfoto
  Retyro

  Ik weet niet alle ins en out van dat ding. Maar als ’t zou kloppen dat de horloge een A5 processor, die vergelijkbaar met een iPod Touch is, heeft, dan is het eerste wat in me op komt: “Waarom zo’n snelle processor?”.
  ’t Is heel mooi dat dat ding 60fps kan laten zien, maar is 30fps niet genoeg? Als je tv kijkt, of een film kijkt, dan doe je dat ook met 30fps, volgensmij is dat zelfs 24fps, dat stoort toch ook niet? Bovendien hoop ik dat wanneer alleen de tijd weergegeven wordt, ze dat niet in 60fps gaan doen…

  Films zijn inderdaad vaak 24 fps. Maar je moet je realiseren dat er bij snel bewegende beelden in films vaak een motion blur (bewegingsonscherpte) zit op de afzonderlijke frames (probeer maar eens een film te pauzeren), hierdoor valt de lage framerate amper op, anders zou het beeld wel degelijk schokkerig zijn. Deze blur zit er in omdat het bronmateriaal ook in een lage framerate is opgenomen (hierdoor krijg je hetzelfde effect als dat je een foto maakt terwijl het object beweegt) of doordat meerdere frames zijn samengevoegd.

  Echter met een OS dat real time gerenderd wordt (stel je even voor dat je aan het scrollen bent in een lijst of menu), zit deze blur er standaard niet in. Deze zal dus ofwel erbij gerenderd moeten worden (kost rekenkracht), of de framerate moet hoog genoeg zijn zodat het er niet raar uit ziet (kost ook rekenkracht). Beide alternatieven kosten rekenkracht, dan kun je maar beter voor het alternatief kiezen wat er het mooist uit ziet, namelijk een hogere framerate.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Bedankt voor de twee duidelijke reacties op de onduidelijkheid over die 60fps!

 • Profielfoto
  4GTL

  Vraag me hierbij nog steeds af wat het nut is van een smartwatch.

  In de jaren 80-90 was er zo een mopje: Wat is het toppunt van luiheid? Een walkman met afstandsbediening!

  Een smartwatch is niet meer op minder dan een afstandsbediening van je telefoon. En de trend is dat we tegenwoordige steeds duurdere en snellere telefoons kopen met mooie grote schermen. En dan gaan we op een piepklein horloge gaan werken terwijl er een prachtapparaat in je broekzak zit???

 • Profielfoto
  steveb

  @JanDavid
  als apple woord houdt dan zetten ze zichzelf schaakmat

  als de apple watch een a5 look-a-like krijgt
  en er komen vanaf 1 februarie nog enkel 64bit apps in de appstore

  dan blijft de applewatch appstore leeg tot dat de 64bit watch op de markt komt

 • Profielfoto
  Helena

  @steveb ik weet niet of je het weet maar de apps in de appstre die 64-bitprocessoren nodig hebben zijn slechts de hardcoregames zoals asphalt8, VaniGlirt etc. Het gaat uiteraard niet de bedoeling zijn om die games op een watch te spelen en de Apple Watch gaat trouwens ook wel een aparte appstore krijgen waar de developers wel zo slim zullen zijn om geen 64-bit apps te maken