Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 22 januari 2015

Meer duidelijkheid over accu en processor Apple Watch

9to5Mac‘s scooptijger Mark Gurman, die eerder beelden en specificaties van een mogelijke 12-inch MacBook Air naar buiten bracht, brengt nu informatie naar buiten over twee blinde vlekken in de Apple Watch: de batterij en de processor.

Volgens bronnen van Mark levert de S1 processor in de Apple Watch prestaties die te vergelijken zijn met de A5 chip, die in de huidige iPod Touch, iPhone 4s, iPad 2 en in de eerste iPad mini zit. Het besturingsysteem is een uitgeklede versie van iOS, met de werktitel SkiHill. Het retina scherm van het horloge zou 60 frames per seconde kunnen vertonen.

Het was de bedoeling dat de batterij in de Apple Watch 19 uur mee kon zonder opladen en je zou er 2,5 tot 4 uur achter elkaar mee moeten kunnen spelen. Verder had Apple het horloge 3 dagen standby tijd en 4 dagen in een slaap modus willen geven.

Apple heeft die getallen echter nog niet bereikt. Momenteel gaat het horloge niet meer dan twee tot drie dagen mee in standby of slaap modus. De batterij van de eerste generatie Apple Watch blijft daarmee een zorgenkindje, al moet je je realiseren dat het horloge relatief veel passief, met het scherm uit, om je pols zal zitten, waardoor je de dag waarschijnlijk wel doorkomt. Om de prestaties ‘in real life’ te onderzoeken heeft Apple bijna 3.000 exemplaren uitgezet bij proefpersonen.

De magnetische oplader van de Apple Watch

Ook aan de magnetische oplader wordt nog gewerkt door Apple, want het opladen gaat nog niet zo snel als verwacht.

Reageer op artikel:
Meer duidelijkheid over accu en processor Apple Watch
Sluiten