Mayday! Deep Space; gamen met je stem

2 reacties

Van alle genres die er in de mobiele game-wereld zijn is storytelling mijn favoriet. Al meerdere pareltjes verschenen in OMT’s Gameweekend zoals: Device 6, The Sailor’s Dream en Framed. Mayday! Deep Space gaat een stap verder. Een spel om je in te verliezen.

Voordat je Mayday! Deep Space start moet je een rustige plek zoeken, je koptelefoon mét microfoon inpluggen, een glas water pakken en comfortabel gaan zitten. De kans is groot dat je de komende twee uur niet meer op zal staan. Nadat je communicator geïnitialiseerd is, zal het niet lang meer duren. Het ruimteschip USS Appaloosa heeft je hulp nodig! Accepteer de oproep en begin aan dit spannende spel en audioboek in één.

De communicator is het enige scherm van het spel. Door de “diagnostics” van de USS Appaloose in te laden krijg je een overzicht van het schip. Je ziet een plattegrond en een live weergave van het leven aan boord. Het is chaos, er heerst paniek: er heeft zich een ramp van ongekende grootte afgespeeld. De overlevende die via de Mayday-oproep jouw aan de lijn heeft gekregen, heeft ogen nodig. Het schip is donker, hij is gedesoriënteerd en er dreigt gevaar.

Creëer overzicht en blijf praten.
Creëer overzicht en blijf praten.

Om te overleven moet je contact aan de andere kant het schip doorkruizen. Een gele marker geeft aan wat je doel is. Door over de kaart te vegen kun je alvast vooruit kijken en een route bepalen. Duidelijke aanwijzingen en een vooraf bepaalde route zijn essentieel voor succes. Denk eraan dat je even wacht nadat je de spreeksleutel hebt ingedrukt, de USS Appaloosa staat immers niet naast je. Als je verbinding hebt kun je via (Engelse) stem-commando’s je contact de weg wijzen, de spraakherkenning is verassend goed. Het is handig om instructies in combinatie te geven, maar denk wel aan de onvoorspelbaarheid van de omgeving…

Daniel H. Wilson
Daniel H. Wilson

Het spel is meeslepend en spannend dankzij de goede stemacteurs, geluidseffecten en interactie tussen speler en het spel. Ook de verhaallijn is goed geschreven en kent maar liefst vier eindes, afhankelijk van jouw keuzes. De auteur, Daniel H. Wilson is robot-engineer en artificial intelleigance specialist die bekend werd met het New York Times bestselling: Robopocalypse. Mayday! Deep Space is een uitblinker in het storytelling-genre dankzij de originele gameplay en het goede verhaal. Een echte aanrader dus.

Downloaden en spelen
Mayday! Deep Space is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor iPhoneiPad en iPod Touch. Het spel is geoptimaliseerd voor iPhone 5, maar werkt ook perfect op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het spel vereist minimaal iOS 6.1.

 

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    acvz

    Geinig, maar grafisch niet zo geweldig, nogal plat…

  • Profielfoto
    Lauwrence

    Audioboek, grafisch…. tja.